Concurs de Trasllats 2008-20090

2389 14/11/2008, 13:25       #Mesa sectorial, #LOGSE, #LOE, #Concurs de trasllats,

La principal preocupació tant del Departament com de la part sindical és el retard del Ministeri en la publicació al BOE de la modificació del RD 2112/98 i la normativa marc on es determinen els criteris mínims a nivell estatal. El Departament creu que si s'hi publiqués abans de finals de novembre un probable (només probable) termini de presentació d'instàncies seria del 4 al 23 de desembre, però això és només una possibilitat.

Segons el Departament, en presentar l'esborrany de Resolució de Convocatòria, la proposta de convocatòria d'enguany presenta molt poques novetats respecte l'anterior, ja que encara no estan desplegats els corresponents decrets que concretaran la LOE i per tant encara continuen vigents moltes disposicions de la LOGSE com a transitòries.

Una novetat és la possibilitat d'utilitzar la via telemàtica per a la presentació de les sol·licituds i també l'accés telemàtic a la puntuació d'alguns apartats del barem (d'altres continuarien puntuant-se mitjançant la comissió avaluadora, és a dir un procediment semblant al de càtedres de 2008). Aquestes dades estaran disponibles al portal EPOCA.

Altres novetats:

S'equiparen les coordinacions d'adults a les dels IES i el càrrec de coordinador d' AFA puntuarà igual que el director de CFA. S'hauran d'especificar els codis propis dels 3 àmbits d'adults (814, 815, 816) a més dels centres desitjats.

En el torn de la part sindical, tant ASPEPC·SPS com altres sindicats han insistit en que els nous catedràtics han de poder participar com a tals en el proper concurs de trasllats. El Departament s'ha compromés a trobar la fòrmula perquè en el cas de que quan surti la convocatòria del concurs de trasllats encara no s' hagi publicat la llista definitiva de nous catedràtics, aquests ho puguin fer constar igualment basant-se en la resolució provisional.

ASPEPC·SPS ha demanat l'ampliació del ventall d'especialitats que poden accedir a les places dels àmbits d'Educació d'Adults. El Departament ha dit que ho tindrà en compte però que s'ha d'esperar al proper Decret que ordenarà la Formació d'Adults.

ASPEPC·SPS s'oposa rotundament a que qualsevol mestre amb l'especialitat de Pedagogia pugui optar a places de pedagogia terapéutica als IES, basant-se en l'article 72 de la Llei Orgànica 2/2006 (LOE), ja que ja ha prescrit el termini pel qual mestres de primària que no tinguin plaça definitiva a un IES puguin optar a places definitives d'IES. Assenyala, a més, que havent-hi prou professorat de secundària amb aquesta especialitat no cal incorporar-hi mestres. Anuncia que si el departament no revisa aquesta base del Concurs de trasllats de Primària, impugnarà la convocatòria. El Departament es compromet a revisar l'esementada base i reconeix que l'article de la LOE no l'hi dóna suport legal.

Finalment, a la pregunta dels càlculs que fa el Departament sobre el percentatge de participants forçosos que obtindran plaça definitiva el Departament respon que, tot i no tenir estimacions encara compten que una "gran part"n'obtindran.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Més informació

Últimes notícies relacionades

Arxiu: concurs de trasllats


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal