Confusió0

532 26/11/2008, 09:51       #Vaga, #Opinió, #LEC,

L'articulista defensa els mestres i els professors davant valoracions que considera poc respectuoses amb aquests professionals, en relació amb la recent jornada de vaga.

«Aquesta situació forma part d'una nova teoria que consisteix a fer rendir més els treballadors i treballadores a cop de menyspreu i d'insults»

Durant aquests dies posteriors a la jornada de vaga de l'ensenyament públic en contra de l'actual projecte de Llei d'Educació de Catalunya (LEC), hem continuat patint un seguit de desqualificacions vers els mestres i professors de Catalunya tal i com ja va essent habitual en els darrers nou mesos. Aquesta situació, que suposem que forma part d'una nova teoria consistent a fer rendir més els treballadors i treballadores a cop de menyspreu i d'insults, no creiem que sigui la millor per motivar i donar una empenta a l'ànim del professorat que treballa en els centres públics de Catalunya.

El mateix dia de la vaga llegíem, en una entrevista realitzada al senyor Salvador Cardús, que un dels problemes que té l'escola catalana és que té massa principis. Els principis, penso que, en tota societat o col·lectiu, són fruit de l'experiència, la convicció i una bona cimentació de les idees. Ara bé, si aquests principis entren en contradicció amb allò que la LEC proposa, el millor que es pot fer és ridiculitzar els principis. Em pregunto: com es pot arribar a fer tant el ridícul davant dels molts milers de lectors docents que té el senyor Cardús?

En un programa de la televisió pública catalana, el matí del 13 de novembre, es traslladava a l'audiència una pregunta sobre si es trobava justificada la vaga. El conductor del programa es va mostrar perplex quan es va adonar que la gran majoria trobava que sí, que la vaga tenia una justificació. El senyor Cuní es va apressar a dir que eren els que feien vaga els que trucaven, tot desautoritzant els resultats. Així doncs un dia truquen uns i un altre dia uns altres i mai és el reflex del que el poble català pensa. Aquella jornada de vaga va servir, si més no, per deixar clar que les consultes a l'audiència del programa del senyor Cuní no són de fiar.

Un dels diaris amb més prestigi a casa nostra, sobretot entre una certa militància política, publicava que havia nascut el quadripartit educatiu. El que de veritat va passar és que un 87% dels senyors i senyores que composen el Parlament de Catalunya van rebutjar les esmenes a la totalitat, presentades per part del PPC i Ciutadans contra el projecte de LEC. Tot llegint la notícia, el que em queda clar és que el quadripartit va acordar donar tràmit al text amb fortes discrepàncies entre ells. La senyora Irene Rigau, de CiU, va deixar molt clar que el text actual no l'aproven; més clar, l'aigua.

El senyor Joan Badia, director general d'innovació educativa del departament que presideix el senyor Ernest Maragall, ha afirmat que els mestres i professors tenen dificultat en l'expressió oral quan se surten del guió de la classe. Aquest fet provoca que els alumnes també arrosseguin aquesta dificultat. No m'estranya que amb tanta confusió, el professorat de Catalunya opti per callar i no conrear l'expressió oral; sobretot en públic, no fos cas.

Planyeu-nos que tenim mala peça al teler.

Francesc Saló

MEMBRE DEL CONSELL ESCOLAR DE CATALUNYA EN REPRESENTACIÓ DEL PROFESSORAT


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal