Huguet alerta del retorn a la universitat franquista0

383 28/11/2008, 09:29   

El conflicte originat per les tancades d’alguns grups d’estudiants en diversos centres de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Autònoma (UAB) per protestar contra el procés d’adaptació de les titulacions a l’espai europeu d’educació superior, iniciat aquest curs i conegut com a pla de Bolonya, va centrar ahir l’acte de presa de possessió del nou rector de la UB, Dídac Ramírez, a l’edifici històric de la universitat, un dels espais emblemàtics ocupats pels estudiants.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, no va estalviar dures crítiques als estudiants que protagonitzen les tancades, que ahir van escenificar una petita representació a l’entrada de l’edifici per mostrar el seu rebuig a la reforma. Després de refermar que la convergència amb Europa és una “oportunitat” per avançar en l’actual moment de crisi, Huguet va alertar que l’alternativa a aquest procés suposa tornar a l’“autarquia” i al model d’universitat franquista, “retrògrad i anquilosat”, que “Catalunya va pagar amb repressió, morts i afusellaments”.

Ramírez, per la seva banda, va fixar com prioritat reunir-se amb els estudiants per trobar una solució al conflicte, i tenia previst trobar-se avui amb representants de les associacions estudiantils que donen suport a les tancades per fixar un calendari de reunions per desbloquejar la situació.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha convocat per dijous vinent tots els rectors de l’Estat a una reunió extraordinària del Consell d’Universitats per tractar sobre el pla de Bolonya, després que cinc rectors, entre els quals els de la UB i la UAB, li expressessin per carta la seva “preocupació” per la “dimensió creixent” que està assolint el conflicte. Les Claus

“Reivindicació sense ocupació”

Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, “directament afectats” per la tancada que des de dilluns es produeix en aquest recinte universitari, van manifestar ahir el seu desacord amb l’ocupació i amb els “mètodes coactius” emprats pels estudiants, tot i deixar clar que tampoc no subscriuen en la seva totalitat la reforma plantejada.

Després d’apuntar que dels 4.300 estudiants de la Facultat només 165 van votar a favor de la tancada, van animar els que protesten a reprendre les classes amb normalitat a partir de dilluns.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal