La Generalitat accepta una moratòria del pla de Bolonya0

470 04/12/2008, 09:41       #Mobilitzacions,

Via de solució al conflicte universitari. Després de molts estira-i-arronsa i de 14 dies d'ocupacions als campus, ahir Generalitat i rectors van acceptar convocar aquest mateix curs una consulta sobre el procés de Bolonya que tindrà «efectes pràctics». Aquesta era una de les principals reivindicacions dels estudiants, que ara estudien abandonar les protestes.

Canvi de direcció important. Generalitat i rectors només esperen ara, després del darrer comunicat, la fi de les ocupacions a la UB i a la UAB. Ahir, en el tercer text en només 9 dies, el govern i les universitats van cedir moltes posicions respecte a fa una setmana i van expressar el seu compromís en obrir un «procés de diàleg i debat públic» per posteriorment celebrar diferents tipus de consultes sobre la universitat i «aplicar a efectes pràctics els resultats que se'n desprenguin en el marc legal vigent». Només fa una setmana, rectors i govern van assegurar que «en cap cas» s'aturaria el procés de Bolonya ni es convocarien referèndums vinculants. Blanca Palmada va confirmar ahir a El Punt que les consultes, rebutjades per alguns rectors, tindran el suport del govern i que, segons la universitat, podrien incloure «una o més preguntes». El text del comunicat, que es va negociar entre 3 estudiants de la UAB, 2 de la UPF; i els rectors de la UAB, Lluís Ferrer; de la UPF, Josep Joan Moreso; i la comissionada Blanca Palmada, va ser inicialment valorat «positivament» pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalana (SEPC), que dóna suport a les tancades.

ASSEMBLES PER DECIDIR

La decisió d'abandonar o no les protestes es va anar prenent en les assemblees que es van fer ahir a la nit i que continuaran avui. «Aspiràvem a recollir el que demanaven els estudiants, és un text benvist per una part àmplia part dels alumnes i esperem que tingui un efecte en les protestes», va dir ahir Palmada. En el mateix sentit es van expressar els rectors a través de l'associació d'universitats públiques ACUP: «A partir d'aquesta promesa solemne de diàleg i debat, esperem que els estudiants comencin la distensió, és a dir, l'abandó progressiu de les ocupacions.»

El segon punt dels tres que reivindiquen els estudiants és que es congeli el procés de Bolonya, una demanda que no apareix en el brevíssim comunitat del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) però que va acceptar després de la reunió la comissionada, Blanca Palmada: «Ens podem arribar a plantejar una moratòria i una aturada parcial que permeti revisar alguns elements de la reforma.» El nou rector de la UB, Dídac Ramírez, es va desplaçar després de la reunió a Barcelona fins a Madrid per avaluar amb la ministra Cristina Garmendia les protestes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal