CAP: la darrera oportunitat0

1188 05/12/2008, 10:30       #Oposicions,

La UIB ofereix una convocatòria extraordinària del certificat que permet exercir la docència a Secundària. Serà la darrera abans que sigui substituït per un màster

Aquells universitaris que no aconseguiren plaça en la darrera convocatòria del Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) tindran una nova oportunitat, la darrera, per obtenir-lo. L’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha obert un termini d’inscripció per a la segona convocatòria d’aquest curs que permet exercir com a professor de Secundària i de Batxillerat. Així ho assegurà ahir la directora general d’Universitat, Francesca Garcias, acompanyada del director de l’ICE, Lluís Ballester; la coordinadora de les pràctiques del CAP, Caterina Calafat; i el coordinador acadèmic, Bartomeu Vilanova.

Es tracta, a més, de la darrera convocatòria, ja que el CAP serà substituït el pròxim curs pel màster en Formació del Professorat. A partir de l’1 d’octubre de 2009, aquest màster serà l’únic títol vàlid que s’expedeixi que permetrà exercir la docència. Tot i això, qualsevol CAP fet abans d’aquesta data continuarà sent vàlid en oposicions i borsa d’interins. L’ICE, a iniciativa de la directora general d’Universitats, Francesca Garcias, oferirà 392 places d’aquesta segona convocatòria del CAP. En l’anterior es produí una demanda considerable d’inscripcions.

Un total de 485 alumnes foren admesos, però 197 en quedaren fora. Amb la nova convocatòria aquests, i molts altres, podran optar a la darrera oportunitat per realitzar aquest curs que té per objecte la formació inicial dels futurs professionals de l’ensenyament secundari. Des del passat 2 de desembre i fins al pròxim 23 de gener, aquelles persones interessades a cursar-lo podran realitzar la preinscripció als serveis administratius de l’ICE a l’edifici de la Riera de Palma. El CAP es desenvoluparà entre febrer i juliol.

Allau de fora

L’ICE preveu que persones d’arreu de l’Estat puguin sol·licitar la inscripció en aquesta segona convocatòria del CAP. No debades, ahir mateix ja s’havien rebut sol·licituds des de Guipúscoa i el País Valencià. El fet és que la UIB serà una de les poques universitats de l’Estat que ofereixin una convocatòria extraordinària per obtenir el CAP i això podria comportar una allau de sol·licituds. L’ICE preveu donar prioritat a aquelles persones que es van preinscriure en la convocatòria de setembre de 2008, però que finalment no resultaren admeses. D’altra banda, es pretén també donar l’oportunitat de matricular-se a aquells estudiants que tinguin, com a màxim, 21 crèdits pendents per acabar la carrera i que estiguin en condicions de presentar el resguard del títol de llicenciat abans del 31 de juliol de 2009.

Nou màster

A partir del pròxim curs, aquelles persones que vulguin tenir en la docència el seu futur professional hauran de cursar el màster universitari en Formació del Professorat. Aquesta titulació, de 60 crèdits i un sol curs de durada, s’ofertarà per primera vegada a la UIB el curs 2009/2010. El màster gairebé triplicarà el nombre d’hores de formació respecte del CAP. D’aquesta manera, els futurs docents de Secundària podran accedir a la seva professió amb un major bagatge, tant teòric com pràctic, amb el qual fer front als reptes d’atenció a la diversitat i de treball amb les noves tecnologies que exigeix l’ensenyament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal