QUAN CAL PACTAR OBVIETATS MOLT ÒBVIES0

548 06/12/2008, 19:01   

Ni una, ni dues, ni 23, sinó 36 entitats de la societat civil han donat suport a un manifest impulsat per Joan Rigol, en qualitat de president d'ESADE-Fòrum, i per Carles Losada, director d'aquesta escola de negocis. I què diu el manifest?

El punt 1 constata que l'educació és un "element primordial per al futur, no només de les persones sinó del país". Doncs sí. És evident que l'educació és fonamental per al futur d'un país, no? I afegeix que hem de dedicar els esforços necessaris a "millorar l'educació". Ah, però hi ha algú que estigui en contra d'aquesta afirmació? El punt 2 afirma que l'educació no és només una feina de les famílies i de les administracions públiques sinó de tota la societat, que fins ara ha estat "incapaç de valorar el paper de l'educació". Doncs miri, aquesta anàlisi és tan certa com que el sol surt per l'est.

Punt 3: "Els impulsors del manifest es comprometen a fer un pas endavant i assumir les responsabilitats que els corresponen". Bé, doncs ja que donen suport al manifest, és tot un detall que es comprometin amb el seu contingut, no? El punt 4 incideix sobre valors com "la qualitat, l'exigència, l'esforç i el rigor". Si, és clar, sense això val més plegar. El punt 5 demana a cada àmbit un compromís públic per ajudar a millorar l'educació perquè "educar no és només responsabilitat de l'escola i de les famílies". Una veritat com un temple ja exposada al punt 2. I punt 6: "tots els signants es comprometen a fomentar programes concrets i activitats per enriquir el debat sobre l'educació al conjunt de la societat". Bé, com que aquest diari signa el manifest, escoltin, aquí estem per al que calgui.

Cada un dels sis punts competeix amb l'anterior en sensatesa i ningú amb un mínim de seny no pot deixar d'estar un 100% d'acord amb tot el que s'hi diu. Ara bé, si hem d'escriure en un manifest coses tan evidents com aquestes, vol dir que no estem molt pitjor del que ens creiem?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal