Educació preveu una dràstica retallada de les places 0

728 09/12/2008, 09:13       #Oposicions, #LEC,

El Departament d'Educació té previst el nombre de places de mestre per a aquest 2009. Segons les previsions inicials s'havien de convocar 3.770 oposicions a Primària i 1.940 a Secundària. La mesa celebrada a principis de desembre indica que a Primària només es convocaran 700 i 1.325 a Secundària. Aquesta setmana la mesa sectorial ha de confirmar el nombre de places final.

El que es rumorejava entre els professionals del món de l'educació s'ha convertit en una realitat. El Departament va informar als sindicats el dilluns 1 de desembre que té previst retallar el nombre de places que es convocaran el 2009 per optar a mestre. La retallada, que afecta tant els especialistes de Primària com els de Secundària, té una especial incidència en els professors que volen optar a una plaça com a professor de Primària. I és que de les 2.000 places que s'havien convocat inicialment, el Departament d'Educació les ha reduït a 500. No obstant això, aquestes dades s'hauran de ratificar en la mesa sectorial que s'ha de celebrar el proper dimecres, 10 de desembre. El responsable d´Ustec·STEs en l'àmbit de Primària, Xavier Díez, va explicar que " una persona interina que està tres anys i aprova les oposicions cobra el mateix". Amb la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que es troba en tràmit parlamentari, afegeix Díez, "les persones que aprovin les seves oposicions cobraran un complement molt més baix, de manera que l'interí de tres anys veurà reduït el seu sou durant els primers tres anys". D'aquesta manera, Díez considera que amb la mesura que té prevista el Departament d'Educació només es pretén "reduir la despesa en educació".

Les xifres que estan sobre la taula dels sindicats diuen que a Primària només es convocaran 700 places el 2009, mentre que la previsió inicial era de 3.770 places. Respecte al professorat de Secundària, hi havia previstes 1.940 places inicialment. Ara, però, el Departament d'Educació estima que la necessitat de places a f és de 1.325 places obertes en la convocatòria per al 2009.

La previsió de "zeros"

Segons les noves estimacions de la conselleria, algunes de les especialitats no es convocaran l'any que ve. Per exemple els mestres en Audició i llenguatge, Educació Infantil, Música i Educació Física de Primària no tindran cap convocatòria. Mentre que de les 300 places per a professor ?d'Anglès, s'ha passat a les 200 que hi ha actualment. La retallada de places a Secundària és a priori menys contundent. Ja que a Primària s'eliminen més de 3.000 places, mentre que a Secundària poc més de 600 ofertes. No obstant això, a Secundària els professors interins de Filosofia, Música i Educació Física no podran optar a les convocatòries perquè no es publicarà cap plaça de cara al 2009.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal