Oposicions 2009: Proposta final del Departament0

3513 18/12/2008, 09:13       #Oposicions, #Mesa sectorial,

La Federació, tot i valorar que s’hagi aconseguit mantenir el nombre de places a Secundària, deplora que hi hagi una especialitat anul·lada la qual cosa interpreta com un nou incompliment intencionat per part de l’Administració.

Ordre del dia:

1. Proposta d'oferta d'ocupació pública docent per a l'any 2009. Continuació de la negociació.

2. Torn obert de paraules.


Oferta (17/12) presentada com a "final" pel Departament.

Alemany
0
Anglès
300
Aranès
0
Biologia i Geologia
150
Física i Química
150
Llatí
20
Grec
20
Dibuix
70
Economia
30
Educació Física
100
Filosofia
0
Francès
50
Geografia i Història
250
Llengua castellana
200
Llengua catalana
200
Matemàtiques
200
Música
40
Psicologia
250
Tecnologia
200

Resum de la Mesa Sectorial

El Departament comença contestant algunes de les preguntes formulades a l’última sessió.

- Pregunta plantejada per USTEC-STEs sobre l’ampliació de la disposició transitòria més enllà del termini del 2011: el Departament respon que el govern no té competències sobre aquest tema.
- Pregunta plantejada per CCOO sobre l’acord d’oposicions i l’incompliment per part del Departament (bàsicament en referència a primària): El Departament respon que s’han de mirar conjuntament, des de l’acord del 2005 signat per CCOO fins al del 2007, que en total abasten el període 2006-2011. En total, s’hauran oferit 30751 llocs de treball docents públics, xifra superior a la compromesa.
- Pregunta plantejada per CCOO sobre la petició l’increment d’oferta de places a primària: el Departament mantindrà l’oferta de primària per al 2009 en només 200 places d’anglès.
- Proposta plantejada per ASPEPC·SPS en el sentit de reduir a un 15% les places del torn de reserva: es mantindrà el 25%.

El Departament informa que té una nova oferta de places, augmentant les de secundària per damunt del que estava compromès a l’acord del 2007. En total, aquest any s'ofertaran 2230 places entre primària i secundària.

També s’informa per part del Departament que la possibilitat de mantenir la convocatòria de concurs d’accés a càtedra en les xifres pactades i que el nomenament no fos efectiu fins al mes de gener de 2010, en comptes de setembre del 2009, ha quedat descartada. El que es farà es desglossar les tres convocatòries en quatre. No s’especifica si hi haurà d’haver una renegociació.

El Departament passa a informar de la nova proposta de convocatòria d’oposicions per al 2009.

El Departament assegura que amb la proposta actual s’incrementa el nombre de places de secundària respecte al que estava compromès i signat a l’acord del 2007. A hores d’ara, a més a més, i vist des de la perspectiva dels dos acords (2005 i 2007), hi hauria d’haver hagut 8950 places convocades a secundària, mentre que amb l’actual proposta seran en total 9126. En tot el període 2006-2011, amb la proposta actual, s’haurà passat de les 29949 places compromeses a 30751. En total, un increment de 1501 places.

ASPEPC·SPS pregunta si aquestes dificultats pressupostàries tenen alguna cosa a veure amb una vella recepta contra la crisi anomenada «filosofia del xocolata del lloro». Perquè una cosa és que s’augmentin, mínimament, a secundària el total de places compromeses i una altra que s’estigui incomplint el pacte, també pel que fa a secundària. ASPEPC·SPS mostra públicament un document amb la signatura del Conseller Maragall en el qual la convocatòria de secundària per al 2009 preveia 60 places de filosofia, nombre que ha quedat reduït a zero. Prossegueix afirmant que és una curiosa manera d’afrontar la crisi pressupostària la supressió total de places de filosofia, que queda en zero i sense cap garantia, ni implícita ni explícita, que el total de 160 places compromeses i signades fins al 2011 es convoquin.

ASPEPC·SPS recorda que va demanar, en el moment que es va parlar de reducció de places, tot manifestant el seu rebuig de principi al plantejament del Departament, que aquesta reducció fos proporcional entre totes les especialitats en funció del nombre de places previstes i el percentatge corresponent a cada especialitat. S’afegeix que segons la documentació aportada pel Departament, hi ha intituts sense professor de filosofia, cosa d’altra banda sabuda, i que aquesta matèria està sent impartida per titulars d’altres especialitats, com ara aper exemple de religió en alguns casos. Conseqüentment amb això, ara demana que es mantingui l’acord signat i que es convoquin les 60 places de filosofia compromeses.

L’Administració replica que no es convoquen places de filosofia perquè el nombre de places que es podrien convocar –estimades en 20- afecten a interins acollits a l’acord d’estabilitat, i això podria crear un problema.

ASPEPC·SPS contrareplica que és el mateix acord d’establilitat, del qual és signatari, el que preveia aquesta convocatòria, i que l’Administració es va comprometre alhora en l’acord d’estabilitat i la convocatòria de places d’oposició. L’acord es va signar a 25 de juny del 2007, què ha passat en els darrers 17 mesos, i sense cap convocatòria d’aquesta especialitat, perquè ara se’ns digui que interferiria en l’acord d’estabilitat? Es van equivocar els planificadors de plantilles del Departament? Perquè aleshores no queda més remei que pensar que, o bé el Departament mentia quan signava l’acord, o bé està mentint ara. ASPEPC·SPS va signar un acord, l’Administració també. ASPEPC·SPS reclama el compliment d’aquest acord i punt. El mateix pel que fa a la convocatòria d’accés a càtedra: que es compleixi l’acord.

L’Administració diu que no reiterarà les explicacions que ja ha donat (veure les altres sessions de la Mesa sobre Oposicions 2009). No hi haurà places de filosofia.

Cap sindicat s’afegeix a la proposta d’ASPEPC·SPS i la Federació, tot i valorar que s’hagi conseguit mantenir el nombre de places a Secundària, deplora que hi hagi una especialitat anul·lada la qual cosa interpreta com un nou incompliment intencionat per part de l’Administració (que repercutirà, a més, en un progresiu desequilibri curricular als instituts) i que cap altre sindicat hagi donat suport a la seva proposta de mantenir les places de filosofia, més quan ASPEPC·SPS ha recolzat les seves peticions cara a reclamar el manteniment de l'oferta pública, també a Primària, pactada amb l'Administració i finalment incomplida per aquesta.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal