BON NADAL!0

4827 19/12/2008, 11:12       #LEC,

Benvolguda professora, benvolgut professor,

Amb aquestes ratlles, com a conseller d'Educació, us vull felicitar les festes i desitjar-vos un profitós any nou.

El 2009 serà un any ple de reptes, que tindrà com a eix central la nova Llei d'Educació de Catalunya, una llei que ens permetrà adaptar-nos als nous temps. Així, a partir d'ara tots els nomenaments seran digitals, és a dir, serà el director qui triarà a dit la plantilla del seu centre. I és que l'autonomia de centres és la màxima expressió del progrés i la democràcia. Alguns eixelebrats segurament voldran desacreditar-ho, tot recordant que aquest model és justament el dels instituts de l'època franquista, en la qual els directors contractaven el seu propi professorat, però simplement el que heu de fer és no escoltar-los, com faig jo, no fos cas que acabéssiu adonant-vos que aquest sistema només afavoreix l'amiguisme.

La LEC també permetrà augmentar les vostres retribucions, això sí, prèvia avaluació de la vostra tasca. Així doncs, aquells que, segons el director o directora, és clar, realitzin correctament tasques tan importants com ara vigilar els lavabos dels centres, ésser simpàtics amb les mares i pares dels alumnes, aprovar tots els seus alumnes, formar-se en matèries instrumentals com ara el macramé, el tarot, la quiromància, els grafitis, el hip-hop, etc (és a dir, tot allò que contribueixi a l'excel·lència), assoliran un grau superior amb el corresponent complement retributiu.

Per contra, aquells professors i professores que encara no hagin canviat el xip, que s'entestin a intentar transmetre coneixements als seus alumnes i alumnes, així com valors propis del segle passat com ara l'esforç o el sacrifici, i que posin als seus alumnes les notes que es mereixen, romandran degradats de per vida.

No us vull entretenir més. Deixeu-me afegir una cosa. No us afilieu mai a ASPEPC·SPS. Aquest país no necessita professors compromesos amb la defensa de les seves condicions de treball, o potser hauria de dir, dels seus privilegis. O no és un privilegi el fet de passar diverses hores al dia amb desenes d'adolescents i adolescents, amb aquesta alegria, aquesta energia, aquesta força que desprenen? No, no us escolteu aquests malànimes d'ASPEPC·SPS. El que necessita el país són professors i professores dòcils, servils i col·legues de les mares i dels pares i dels alumnes i de les alumnes, i sobretot, amics del director o directora de torn.

De la mateixa manera que Franco deia "Faci com jo: no es posi en política", jo, el Conseller, us dic: "Professors i professores, feu-me cas: no us fiqueu en sindicalisme".

Bon Nadal.

Ernest Maragall

Felicitació apòcrifa


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal