Els quatre desitjos al geni dels tres desitjos 0

514 05/01/2009, 09:08   

Tothom sap que, quan trobes un geni màgic, li pots demanar tres desitjos. Per això em fa tanta gràcia la manera com alguns dels meus alumnes de 1r d'ESO de l'assignatura Filosofia per a joves em responen a la pregunta: –«Quantes coses podem demanar al geni dels tres desitjos?» Diuen: –«Li podem demanar infinites coses!» De lògica, ja en saben, no s'amoïnin. Per això, quan els faig evident que si és «dels tres desitjos» només en pot concedir «tres», em diuen: «Ja ho sabem, és per comprovar si estaves atent!»

Ara que s'acosten els Reis d'Orient, que porten coses per a tota la gent, voldria demanar tres desitjos al geni màgic, en relació amb l'educació, i pel 2009. El primer, que els qui fan les lleis i els currículums poguessin donar classe en primera línia; el segon, que totes les escoles –privades, concertades i de titularitat pública– disposessin dels mitjans econòmics i de la seguretat per dur la seva feina a bon port; i tercer, que els pares i llurs fills s'adonin que com més s'exigeixi al jovent al col·legi (i a casa), millor!

Eren només tres desitjos? Per si de cas, el quart: que l'assignatura i especialitat docent de la filosofia recuperi una presència troncal i bàsica en el sistema educatiu (amb diferents formats segons les edats). És l'autèntica «transversalitat», que va des de les competències i la metodologia científica de l'«aprendre a aprendre» famós fins a la ciutadania activa i la convivència. Amb el quart desig he fet com els «desvergonyits» dels meus millors alumnes: què en pensen vostès?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal