Més recursos per a més autonomia 0

1650 09/01/2009, 15:02   

El Departament d'Educació posa en marxa aquest 2009 el programa +R+A per dotar amb més recursos l'autonomia dels centres educatius. Aquest programa, que consta de diverses mesures econòmiques, comptarà amb una inversió de 58 milions d'euros que es destinaran íntegrament als centres educatius perquè aquests decideixin quines són les necessitats del seu projecte educatiu. El programa també disposa de beques per a l'excel·lència per als alumnes amb millors expedients acadèmics per poder continuar els seus estudis un cop finalitzada la ESO.

Destaca la proposta d’augmentar voluntàriament la jornada laboral del professorat, en 4 hores per Primària i 3 hores per Secundària.

Entre les mesures d'aquest programa +R+A figuren l'increment de la despesa corrent dels centres educatius en 2.000 € més per centre de mitjana. Aquesta mesura beneficiarà 2.000 centres educatius d'educació infantil i primària i instituts d'ensenyament secundari obligatori i postobligatori i suposa una inversió global de 4 milions d'euros.

Educació també disposarà de 6M d'€ destinats a centres educatius que afronten una especial complexitat. Aquests centres tenen un alt nivell d'immigració i actualment no tenen programes de millora ni són centres d'atenció educativa preferent (CAEP). Aquesta inversió decidida per discriminació positiva servirà per donar resposta als objectius que es plantegi cada centre en el seu projecte educatiu.

Les mesures també contemplen obres de Reforma, Ampliació i Millora (RAM´s) de caràcter urgent. Educació destinarà 18 milions d'euros a aquest capítol, fonamentalment en zones de creixement de població escolar molt important com L'Hospitalet del Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona o Terrassa.

El Departament d'Educació afegirà més recursos per a mesures d'escolarització equitativa de l'alumnat amb necessitats educatives específiques. Aquests recursos estan adreçats fonamentalment a l'escola concertada que es coresponsabilitzi en l'escolarització.

I entre les mesures dirigides a centres educatius figura també la dedicació de 5M d'Euros per renovar i ampliar les dotacions i equipaments informàtics, les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC), a través del catàleg de productes del Departament d'Educació.

Beques i prova d'avaluació a 6è de primària

Entre els objectius estratègics del Departament d'Educació figura l'aument de l'èxit escolar. En el marc del +R+A, Educació destinarà aquest any 1 milió d'euros en beques d'excel·lència per a fomentar la continuació d'estudis postobligatoris. Aquestes beques per a l'excel·lència beneficiaran un miler d'alumnes que obtinguin una nota mitjana superior a 8 i es donaran en funció també del nivell de renda.

Educació també destinarà 1 milió d'euros a la realització de la prova d'avaluació de 6è de primària, prova que servirà d'informació útil per als centres, els pares i la pròpia administració a fi i efecte de millorar els resultats que se n'obtinguin. Aquesta prova no tindrà efectes de promoció a secundària però sí que en canvi serà d'utilitat als propis alumnes i a les seves famílies, a l'hora de fer la valoració sobre aquesta promoció.

Major dedicació opcional

El Departament d'Educació també aplicarà aquest 2009 mesures d'eficiència de la gestió. Entre aquestes, el Departament oferirà a partir del curs vinent als funcionaris propietaris de plaça definitiva, la possibilitat, sempre de forma voluntària, d'incrementar les hores lectives fins un màxim de 4 hores setmanals. El desplegament d'aquesta mesura es tractarà en la mesa sectorial corresponent.

Entre d'altres mesures per reforçar els equips docents dels centres, el Departament en millorarà la dotació a través també d'una reducció significativa de les comissions de servei de mestres i professors que actualment presten el seu servei fora dels centres educatius.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal