CiU considera la proposta d'Educació una "operació de màrqueting"0

508 11/01/2009, 12:28   

La diputada de CiU al Parlament Irene Rigau ha opinat avui que el pla de la Conselleria d'Educació de 58 milions d'euros per dotar els centres educatius de més autonomia és una "operació de màrqueting" per emmascarar el "mal pressupost" del departament del 2009.

"No hi ha un euro més per al sistema, cap increment de despeses de funcionament, simplement és el resultat d'un canvi de partida en el pressupost per mantenir el nivell de l'any passat", ha lamentat Rigau en un comunicat.

La diputada ha manifestat la seva sorpresa perquè hi hagi una primera modificació pressupostària "quan només portem nou dies de l'any". Ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller d'Educació, Ernest Maragall, perquè expliqui d'on traurà els diners i quins projectes deixarà de fer.

Sobre l'oferta als mestres que facin quatre hores lectives més a primària --o tres en el cas de secundària--, Rigau ha opinat que la Conselleria es veu obligada a corregir el dèficit que ha creat ella mateixa "per la seva mala planificació, després de vendre com una millora la reducció de dues hores setmanals a 25.000 professors, fa tres anys".

BEQUES AMB COMPETÈNCIES

Rigau ha considerat que les beques d'excel·lència que avui ha anunciat Maragall per als estudiants que treguin notes superiors a 8 a la secundària haurien d'emmarcar-se en una política integral de beques amb el traspàs d'aquesta competència.

En el cas de la Formació Professional (FP), ha opinat que la Conselleria hauria de tenir prevista la dimensió territorial de les diferents especialitats "per facilitar la mobilitat dels estudiants".

D'altra banda, Irene Rigau ha criticat que el milió d'euros que es destinaran per fer la prova d'avaluació a sisè de primària --sense conseqüències en el pas de curs-- a 65.000 alumnes, "surt a 15 euros per alumne". "És difícil de creure que amb 15 euros es pugui elaborar, editar i corregir una prova d'aquestes característiques", ha defensat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal