ERC critica algunes mesures del pla d'Educació0

589 11/01/2009, 12:30       #Mobilitzacions, #LEC,

El diputat d'ERC al Parlament Josep Maria Freixanet ha criticat avui algunes mesures incloses en el pla que ha aprovat avui la Conselleria d'Educació per "poc oportunes", i ha opinat que "poden enterbolir" el debat de la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC), sobretot si es té en compte que el 16 de gener comencen les compareixences al Parlament.

En un comunicat, Freixanet ha explicat que ERC no comparteix ni política ni pedagògicament la proposta d'incrementar l'horari lectiu dels professors, ja que aquesta mesura "no ajuda ni el professorat ni l'alumnat", a més de modificar "substancialment" el que s'estableix en el Pacte Nacional d'Educació.

Augmentar les hores lectives, ha subratllat, "no implica que el professorat pugui disposar de més temps i dels suports necessaris per atendre adequadament l'alumnat". Segons Freixanet, en un moment de crisi en l'ocupació, les hores extres "no ajuden a solucionar les carències".

"El que caldria, en tot cas, és més pressupost dedicat a l'educació i reforçar els centres educatius", ha conclòs.

També ha criticat la reducció de les comissions de servei de mestres i professors, perquè condicionarà "significativament elements de qualitat dels quals actualment disposa el sistema educatiu català, i que han demostrat la seva eficiència en aquests últims anys" com la formació del professorat, l'atenció de l'alumnat amb més dificultats, i el professorat de suport de llengua a la interculturalitat i a la cohesió social.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal