No cometem errors0

597 13/01/2009, 20:07   

Un informe elaborat pel govern australià aconsella als mestres que no utilitzin el vermell per corregir perquè és excessimanent agressiu i pot afectar psicològicament els alumnes. El que no entenc d'aquest consell (encara és una suggerència) és per què no va més enllà i no s'aconsella directament no corregir, que, de fet, amb vermell o amb rosa, afecta psicològicament. Esclar que potser aquesta és la proposta. Si es corregeix amb un color que s'assembla excessivament al que ja està escrit, les correccions poden passar desapercebudes. I l'alumne pateix menys. Que és del que es tracta.

Cometre errors és humà (una de les lliçons de la vida de tota la vida) però ara encara és molt més humà no fer-los evidents, com si passar de puntetes convertís els errors en simples distraccions (que és el que són sovint). Així es potencia el fugir en lloc de l'afrontar. Perquè afrontar els errors amb verd no té color.

Un membre del Partit Liberal Australià ha qualificat la mesura d'esquerres. I jo diria que, precisament, als d'esquerres no els ha d'interessar eliminar el vermell, per agressiu que sigui. La qual cosa pot fer pensar que l'interès ve més de la dreta descolorida. Però corregiu-me si m'equivoco.

Com que encara no som a Austràlia, aquí a veure qui s'ha posat les calces vermelles per Cap d'Any. Esclar que la seva funció agressiva està justificada, però per una altra banda és reconèixer que t'has equivocat. I aquestes no són maneres de començar l'any. Que ja hi haurà temps de pifiar-la.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal