L'educació de qualitat deu ser cosa d'una altra època0
581 18/01/2009, 15:05 el Periòdico. Guadalupe Cortés Trenc. Delegada d'ASPEPC·SPS #Opinió,
Només els polÃtics es neguen a reconèixer, o a ignorar, que l'educació a Espanya té greus deficiències, segons han demostrat nombrosos estudis. I aixÃ, presumint de saber, en la seva ignorà ncia de les condicions reals en què es desenvolupa el treball dels docents als centres, es dediquen a dictar normes que, segons ells, posaran remei a la situació del sistema educatiu. Tot i amb això, només aconsegueixen que informes posteriors situïn el nostre mètode d'ensenyament cada vegada més a prop de la cua del rà nquing dels països avançats, i fins i tot també d'alguns països en vies de desenvolupament.
La guinda és la proposta que consisteix a allargar --de moment, amb carà cter voluntari-- el nombre d'hores lectives dels docents. Però siguem realistes: després de la voluntarietat vindrà l'obligatorietat.
Per als profans pot semblar una mesura justa si consideren la injusta hostilitat amb què la premsa tracta sovint els docents. Sóc delegada sindical de la Federació de Secundà ria Aspepc-SPS i sé que la tasca de preparar bé les classes, mantenir-se actualitzat, ser tutor d'alumnes cada cop més conflictius i suplir la desÃdia de molts pares ha esgotat molts i bons docents. Per això, allargar l'horari lectiu els portarà a la desmotivació. Si hi afegim la polivalència del currÃculum, tan desitjada per les autoritats educatives, i que consisteix que el que sap Geologia ha d'impartir també Matemà tiques, Llengua i Música, el resultat és previsible: l'educació de qualitat serà llavors cosa d'altres temps o d'altres mons. Amb raó deia Baltasar Gracián que el primer pas de la ignorà ncia és presumir de saber.
facebook
twitter
enllaçar
comentar
Comentaris
Sense comentaris.Afegir comentari
Atenció al professorat
Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.