L'educació de qualitat deu ser cosa d'una altra època0

613 18/01/2009, 15:05       #Opinió,

Només els polítics es neguen a reconèixer, o a ignorar, que l'educació a Espanya té greus deficiències, segons han demostrat nombrosos estudis. I així, presumint de saber, en la seva ignorància de les condicions reals en què es desenvolupa el treball dels docents als centres, es dediquen a dictar normes que, segons ells, posaran remei a la situació del sistema educatiu. Tot i amb això, només aconsegueixen que informes posteriors situïn el nostre mètode d'ensenyament cada vegada més a prop de la cua del rànquing dels països avançats, i fins i tot també d'alguns països en vies de desenvolupament.

La guinda és la proposta que consisteix a allargar --de moment, amb caràcter voluntari-- el nombre d'hores lectives dels docents. Però siguem realistes: després de la voluntarietat vindrà l'obligatorietat.

Per als profans pot semblar una mesura justa si consideren la injusta hostilitat amb què la premsa tracta sovint els docents. Sóc delegada sindical de la Federació de Secundària Aspepc-SPS i sé que la tasca de preparar bé les classes, mantenir-se actualitzat, ser tutor d'alumnes cada cop més conflictius i suplir la desídia de molts pares ha esgotat molts i bons docents. Per això, allargar l'horari lectiu els portarà a la desmotivació. Si hi afegim la polivalència del currículum, tan desitjada per les autoritats educatives, i que consisteix que el que sap Geologia ha d'impartir també Matemàtiques, Llengua i Música, el resultat és previsible: l'educació de qualitat serà llavors cosa d'altres temps o d'altres mons. Amb raó deia Baltasar Gracián que el primer pas de la ignorància és presumir de saber.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal