La Llei d'Educació tindrà un tràmit ràpid al Parlament0

486 19/01/2009, 09:30       #LOE, #LEC,

El tràmit parlamentari pel que passarà el projecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) aquests dies és el més curt de la tramitació de les lleis educatives catalanes que s'han aprovat "fa poc", el que oposició i sindicats atribueixen que el Govern se la vol "treure de sobre".

En declaracions a Europa Press, la diputada de CiU Irene Rigau ha explicat que es tracta de l'aprovació més breu d'entre les lleis d'aquestes característiques dels últims anys, fins i tot més breu que la LOE, ja que la Conselleria preveu tenir-la en uns cinc mesos si les previsions es compleixen, i el fet habitual és que el període no baixi de deu mesos.

Ha exemplificat amb textos com la llei d'Habitatge, de Serveis Socials o el projecte de la Llei de Culte. La LEC va entrar el 15 de desembre en el Parlament, i la Conselleria confia en tenir-la abans que acabi el curs escolar al juny .

Contràriament, aquest projecte de llei ha generat un important moviment social al seu voltant, com així ho demostren les nombroses mobilitzacions civils contra la LEC que han tingut lloc en l'últim any. En la primera jornada de compareixences els diputats van apuntar el gran interès social que ha despertat la LEC.

Els diputats de la comissió d'educació van començar aquest divendres el tràmit parlamentari de la LEC, i CiU, PP i sindicats han criticat la pressa amb el qual passarà aquest projecte pel Parlament, el que pot comprometre trobar un consens sobre el text, segons Rigau.

És el primer projecte de llei que uneix el període d'esmenes --per al que hi ha normalment 15 dies i per a aquesta seran vuit-- i de compareixences, que va començar divendres passat--. Aquest canvi ha estat possible per una interpretació de la normativa parlamentària a petició dels tres socis del Govern --PSC, ERC i ICV-EUiA--.

La concentració del temps de compareixences farà que 64 entitats tinguin mitja hora d'exposició en només sis dies, matí i tarda. Rigau ha lamentat que això comporta no poder debatre adequadament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal