Pla per facilitar a adults i aturats un títol oficial de FP0

503 20/01/2009, 09:28   

Dotze centres de formació professional oferiran aquest 2009 la mateixa formació als estudiants de cicles formatius, als desocupats i a les persones amb un lloc de treball que volen continuar la seva formació, amb l'objectiu que qualsevol persona pugui completar un títol de FP reglat havent cursat una part dels continguts a través de la formació professional ocupacional o contínua.

Els consellers d'Educació, Ernest Maragall, i de Treball, Mar Serna, van presentar ahir el pla FP.Cat, que preveu la integració de les tres modalitats de FP, de manera que els plans d'estudis siguin compatibles. El pla, que en aquesta fase inicial beneficiarà prop de 4.500 alumnes, pretén que en un mateix centre o xarxa de centres es puguin estudiar les tres branques de FP i que els coneixements adquirits siguin reconeguts per tot el sistema.

Segons va explicar el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del departament, Josep Francí, "es donen molts casos de gent a l'atur que ha seguit cursos de formació ocupacional de 300 hores, vinculats per exemple a l'àrea d'informàtica -de programació, sistemes informàtics o administració de xarxes-, i que es troben que aquesta formació no té cap mena de traducció a nivell de FP reglada". A través d'aquesta iniciativa, els crèdits cursats en qualsevol de les modalitats podran ser reconeguts. En aquests moments hi ha vuit centres de la xarxa FP.Cat.

L'automoció, l'electricitat i l'electrònica, la producció gràfica, l'hostaleria i el turisme, l'atenció sociocultural i sanitària, les energies renovables i la química són alguns dels camps professionals en què es durà a terme l'experiència.

Dos sistemes

La integració de les tres modalitats de FP es du a terme de dues maneres: fent que els estudiants de les diverses modalitats comparteixin les mateixes aules, i promovent que estudiïn les mateixes matèries però en centres independents.

CCOO va criticar ahir el pla perquè no concreta el desplegament de la xarxa amb les organitzacions sindicals i empresarials.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal