Les innecessaries necessitats del Departament d'Educació0

882 20/01/2009, 09:33       #Opinió,

Jo em pregunto: quants interins/es i substituts/es podrien seguir tenint feina si el Departament s’estalviés tantes despeses innecessàries?

Una de les frases més repetides actualment des de les administracions de tot tipus, és aquella de “no hi han diners”. En el Departament d’Educació no hi ha diners per fer els centres nous que es necessiten, ni per actualitzar els vells; no hi ha diners per equipa-los; no hi ha diners per a contractar més professors; i així un llarg etcétera.

Si no hi ha diners, els pocs que hi ha s’han de gastar amb bons motius i molta mesura. Aquesta és sens dubte la raó principal que ha impulsat al Departament d’Educació a fer la proposta d’augmentar les hores lectives dels docents. Amb més hores lectives per professor, s’estalviaran substituts, s’estalviaran interins i per tant els seus sous. Que aquests docents es quedin sense feina no sembla que els preocupi massa.

Es dona però la circunstància que al mateix temps que fa aquesta proposta, el Departament decideix també la creació de nous càrrecs polítics. Ni més ni menys que 200 càrrecs polítics de nova creació ocuparan les innecessaries direccions de les 200 zones escolars, que es crearan, innecessariament, a Catalunya. Cadascun d’aquests Directors innecessaris, de zona innecessaria, cobrarà, a part del sou que tenia com a profesor, un complement especial d’uns 1300 euros al mes. Això són 260.000 euros al mes que es gastaran innecessariament. Si a aquesta quantitat li afegim que a cada director innecessari, li caldrà una infraestructura també innecesaria de despatx, telèfon, ADSL, fax, ordinador, fotocopiadora, etc., i també, com a mínim, una secretaria innecessaria, la quantitat abans indicada quedarà sensiblement augmentada.

A la vista de tot això, jo em pregunto: quants interins/es i substituts/es podrien seguir tenint feina si el Departament s’estalviés tantes despeses…innecessàries? I també: no seria necessari més aviat –ara si!-evitar que aquests companys i companyes acabin affegint-se a les llistes de l’atur?

Des d’aquesta tribuna demano al Departament d’Educació que ho expliqui i ho justifiqui a la ciutadania. Al cap i a la fi, càrrecs polítics, docents o simples ciutadans, els diners són de tots els que paguem els impostos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal