Indignació i vergonya0

678 23/01/2009, 08:57       #Opinió,

El dimarts 13 de gener, TV3 va emetre el programa Oikmentns, en què hi van participar alumnes del centre IES la Bisbal. Com que el centre hi havia donat suport i els alumnes van anar als estudis de televisió acompanyats per professors, se suposa que l'activitat tenia, en principi, un caire educatiu.

Després de veure l'espectacle, a molts professors ens ha omplert de vergonya i indignació allò que hem vist i hem sentit. El programa pretenia indagar, de primera mà, la reacció dels adolescents davant les primeres relacions sexuals, l'acne, el creixement, la masturbació… Res a objectar. Ara bé, el format, els personatges grotescos que hi apareixien, eren pensats, sobretot, per treure dels alumnes els comentaris més barroers, impertinents i denigrants. No hi havia cap moderador que donés un to didàctic als comentaris dels alumnes entrevistats; ben al contrari, tot era preparat per al típic reality show. Evidentment no era un programa gaire educatiu, i la societat en general hauria de promoure valors com ara el respecte, la reflexió i les bones maneres, no menystenir-los.

També se'ns plantegen les preguntes següents: un centre educatiu ha de prestar els seus alumnes com a «material adolescent» per a un entreteniment televisiu ple de mal gust i d'ofenses a la intel·ligència? Una televisió pública, pagada amb els diners de tots, ha d'enganyar d'aquesta manera un centre educatiu per aconseguir els seus nivells d'audiència?

Per tot plegat un grup de professors de l'IES La Bisbal, manifestem el nostre rebuig a com s'ha realitzat el programa Oikmentns? i a la utilització que s'ha fet del nostre alumnat en un espectacle ple de mal gust i que ofèn la més elemental intel·ligència i sensibilitat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal