Noves mobilitzacions contra la política del Departament 0

920 27/01/2009, 08:34       #Mobilitzacions, #LEC, #Comunicats,

La política educativa del Departament d'Educació i l'actitud del seu conseller s'ha vingut caracteritzant els últims anys per l'autoritarisme més absolut i el menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l'ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

A la presentació al Parlament d’un projecte de llei d’educació que obvia les propostes de les organitzacions representatives del professorat, al rebuig de part del professorat i altres sectors de la comunitat educativa expressada en les diferents mobilitzacions mantingudes al llarg de l’any passat, s’ha d’afegir la seva incapacitat i negligència a l’hora de resoldre els problemes reals que tenen plantejats avui els centres educatius públics: massificació de les aules, dèficit en les construccions escolars necessàries, professorat insuficient per a l’escolarització actual i futura, organització del tractament de la diversitat, restriccions i arbitrarietats en l’adjudicació de les plantilles, erràtica gestió per part del Departament...

A més, l’aplicació que ja està fent el conseller Maragall d’alguns preceptes continguts en el projecte de llei, quan encara no han estat discutits ni aprovats pel Parlament de Catalunya, reforça encara més aquesta manera gens democràtica de fer política.

A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i que constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern.

En aquest sentit, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FETE-UGT i CGT expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i fem una crida al professorat i a la comunitat educativa en general a noves mobilitzacions i a continuar expressant :

Un no rotund a la política educativa del Departament d’Educació:

  1. No volem aquesta llei.
  2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.
  3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.
  4. Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.
  5. No a la retallada de plantilles.
  6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.
  7. No als incompliments del Departament d’Educació.

Els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FETE-UGT i CGT fem una crida al professorat a assistir i participar a les assemblees de zona, a debatre en els centres l’abast i les conseqüències de la nova llei i les noves mesures proposades pel conseller i el Departament i a acordar, enllestir i participar en les noves accions i mobilitzacions que us proposem.

En aquest sentit, els sindicats durem a terme accions de protesta i us convoquem el Dijous 12 de febrer a realitzar concentracions, a les 13,15h. davant dels Ajuntaments i/o Serveis Territorials a diferents municipis que concretarem oportunament.

Els sindicats sotasignants reiterem el nostre rebuig a aquesta manera d’actuar i a aquestes polítiques del Departament i del conseller i el nostre compromís amb el professorat i l’ensenyament públic en la lluita per impedir l’aplicació d’unes mesures que atempten contra la qualitat de l’educació pública i contra els drets laborals dels seus treballadors i les seves treballadores i estem disposats a realitzar una nova convocatòria de vaga general de l’ensenyament públic en el cas que aquestes mesures no es retirin i no hi hagi un canvi substancial en l’actitud del Departament".

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FETE-UGT CGT.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal