Nostàlgia0

616 29/01/2009, 08:41       #Opinió, #LOGSE,

Digui'm nostàlgica per enyorar l'institut públic d'abans. Aquell institut on el professor s'enfrontava amb il·lusió a unes hores lectives amb alumnes que tenien un interès per escoltar, treballar i, sobretot, aprendre.

Aquells alumnes també tenien problemes familiars, també tenien condicions desafavorides i alguns també tenien trastorns (perquè la hiperactivitat sembla que es va inventar amb la Logse), però sobretot tenien ganes de ser al centre aprenent i, el que és més important, tenien uns pares esforçant-se perquè els seus fills entenguessin el valor de l'esforç.

Ara afronto cada dia amb una il·lusió diferent i em dic a mi mateixa: «Avui serà un gran dia!» Però quan entro a l'institut veig alumnes campant i saltant les normes bàsiques de convivència, professors que fan ús de la seva madura paciència per fer-los entendre que han de comportar-se com persones civilitzades, alumnes interessats a estudiar posant tot l'interès a passar desapercebuts (perquè ara això d'estudiar no es porta) i pares cridant que el seu fill és boníssim (encara que l'estigui insultant a la cara davant de tots).

I els nostres polítics, què fan? Proposen augmentar l'horari lectiu i s'omplen la boca de tenir una educació pública fins als setze anys, encara que en realitat sigui una guarderia pública on molts nois i noies aprenen a no aprendre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal