Requeriment d’incompetència Reial decret del 8 de novembre de 2008 (especialitats)0

516 29/01/2009, 08:49   

El Govern català ha acordat presentar un requeriment d’incompetència davant el Govern de l’Estat en Relació al Reial decret del 8 de novembre de 2008 que regula les condicions de formació i estableix les especialitats d'alguns cossos docents.

El requeriment d’incompetència és l’advertiment previ a plantejar un conflicte de competència al Tribunal Constitucional

El Govern català considera que el Govern de l’Estat vulnera les competències autonòmiques quan defineix les condicions de formació de l’exercici de la docència perquè aquests són preceptes que són competència de Catalunya en matèria d’educació.

El requeriment d’incompetència és l’advertiment previ que es pot adoptar inicialment com a primera advertència en els casos de conflictes de competències abans de procedir a plantejar un conflicte positiu de competència al Tribunal Constitucional. Amb aquest requeriment, el Govern català emplaça al Govern de l’Estat a derogar els articles del Reial Decret que considera que vulneren les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria d’ordenació de l’administració pública i d’organització de la funció pública i docent dels centres educatius, d’acord al que estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

El decret afecta la formació del professorat en l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, la formació professional i els ensenyaments de règim especial, i estableix les especialitats dels cossos docents d’ensenyament secundari.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal