Hores extres en temps de crisi0

512 03/02/2009, 10:05   

Per al proper curs, el departament d'Educació ha presentat una proposta que ofereix la possibilitat de fer hores extres als docents que tenen la plaça fixa. Així doncs els àvids d'euros podran, si ho volen, fer quatre hores més a la setmana.

SECUNDARIA.INFO 29/01/2009. +R +A = +3 hores. Una forma de carregar-se els interins? Un pas previ a l'augment generalitzat de l'horari lectiu?

Segons el departament, la mesura aprofitarà i regularitzarà millor el personal docent i permetrà rebaixar el nombre de professors que passen per un mateix grup. Els sindicats, com ja és habitual, han carregat contra la proposta perquè, segons consideren, va en detriment de la millora de la qualitat que tant es predica. Argumenten que fer quatre hores més de classe també implica unes quantes hores de preparació i perjudica el treball de coordinació entre els professors del centre. També desmenteixen que les hores extres rebaixin el nombre de docents que passen per un mateix grup i indiquen que incita a la fatiga. Tot plegat semblen mesures econòmiques -i no educatives- fetes en temps de vaques magres. Si la proposta tira endavant, amb les hores extres òbviament es necessitaran menys professionals, i la compensació econòmica serà molt més barata que contractar un interí o un substitut. Algunes mitges jornades es fusionaran i afectaran personal que perdrà la feina. Tot plegat sembla pensat per esprémer la voluntat i l'esforç d'alguns professionals i molt poc per millorar els recursos que encara manquen. Acabi com acabi la proposta, el debat generat no ajuda ni a millorar la pedagogia ni a tranquil·litzar els ànims de la comunitat educativa.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal