La Generalitat de Catalunya proposa una restructuració de les vacances escolars0

939 04/02/2009, 09:15   

Govern, professors i associacions de mares i pares discuteixen avui, dins el Consell Escolar de Catalunya, com es pot modificar el calendari escolar. Segons el document de treball que VilaWeb ha pogut llegir, la idea és d'escurçar dues setmanes les vacances d'estiu i repartir-les durant el curs. Encara que el Departament d'Educació no ho hagi volgut confirmar, després de la reunió d'avui n'hi ha d'haver dues més per a mirar d'arribar a un acord.

El text de la Generalitat allarga el curs escolar fins a final de juny i el reprèn la primera setmana de setembre. En canvi, proposa una setmana de festa a final d'octubre i una altra a final de febrer (o allargar les vacances de Setmana Santa). En tot cas, el calendari no s'instauraria fins d'aquí a dos anys. Segons un dels sindicats de professors, el curs vinent pot aplicar-se una fórmula de transició: el curs començaria el 7 de setembre, i hi hauria cinc dies de festa la tercera setmana de febrer.

Ara, aquesta proposta de modificació del calendari escolar de la Generalitat de Catalunya no satisfà pas tothom. La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) considera que resta pendent la conciliació de l'horari laboral i escolar. 'Els casals són molt cars i la majoria de famílies no es poden fer càrrec dels fills perquè treballen', explica la portaveu de la FAPAC, Yolanda Españó. També el sindicat de professors de l'ensenyament, USTEC, considera que una pausa al mig del curs pot resultar difícil per a les famílies. 'Fer alguna setmana de descans a mig curs és positiu per als professors, però també hem de pensar què en faran els pares, dels fills', comenta la portaveu de l'USTEC, Rosa Canyadell. I el responsable de Comunicació de la Federació d'Ensenyament de CC OO de Catalunya, Josep Miquel Lacasta, subratlla, així mateix, la dificultat de canviar el calendari escolar: 'No hi ha hagut cap govern capaç de modificar el calendari, perquè qualsevol canvi implica un debat social. I és que hem de tenir en compte que algú s’ha de fer càrrec dels fills, durant les vacances.'

La comissió de treball del Consell Escolar de Catalunya continuarà discutint la modificació del calendari del curs en dues sessions més, previstes per als dies 11 i 18 de febrer.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal