Ernest Maragall 'passa' d'ERC i ICV0

466 04/02/2009, 18:41   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, no havia informat ERC i ICV, socis del PSC al tripartit, de la seva proposta de canviar el calendari escolar. Aquest fet ha provocat malestar en ambdós partits, que asseguren que el conseller no els ha informat dels canvis que pretén introduir. A més, ambdós partits diuen que no és el millor moment per obrir el debat, doncs s'està tramitant la llei d'educació i consideren que els canvis de calendari enterboliran les converses.

Dolors Camats, d'ICV, ha dit que tenien coneixement del debat sobre el canvi de calendari, però que en cap cas el seu partit no ha estat "informat" de la proposta que ha presentat Maragall. Camats considera que la proposta de Maragall no és ferma i que només pot ser "un punt de partida sobre el qual començar a debatre".

El diputat d'Esquerra Republicana, Josep Maria Freixenet, també ha assegurat que el seu partit no tenia coneixement de la proposta concreta, i ha explicat que ell va conèixer la mesura perquè, com a alcalde d'Olost, ha rebut la informació del departament. "El calendari actual és poc racional, però no es pot improvisar un de nou", ha afirmat.

Només el PSC ha defensat els canvis que proposa Maragall. El diputat Daniel Font ha assegurat que la proposta d'Educació "racionalitza" el calendari.

El departament d'Educació ha proposat avançar l'inici del curs escolar una setmana, a l'entorn del 7 de setembre, i compensar aquests dies amb una setmana de vacances al febrer. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha presentat aquest dimecres la proposta del nou calendari escolar que ara haurà d'aprovar el Consell Escolar. La intenció és fer efectiu aquest canvi de calendari a partir del curs 2009-2010.

La nova proposta manté els 176 dies lectius, xifra que equipara Catalunya amb l'àmbit europeu, i suposarà una setmana més de vacances per al cos de docents. Maragall s'ha compromès a col·laborar per oferir ajuda a les famílies amb activitats de lleure per aquesta setmana de febrer. Aquest calendari estarà tres anys en període de prova i s'haurà de revisar un cop acabin els tres anys. Segons el conseller "és un calendari més racional per treure la màxima qualitat de l'esforç lectiu d'alumnes i professors".

La diputada Irene Rigau ha explicat que CiU està "a favor d'iniciar més d'hora el curs", però que "aquest inici ha de venir acompanyat ja amb claredat de què es farà al mes de febrer perquè les famílies no substitueixin el problema de la primera setmana de setembre per un problema en una setmana al mes de febrer".

En canvi, el diputat del Partit Popular de Catalunya Rafel López creu que els canvis s'haurien d'haver consultat abans: "Ens sembla que el conseller està buscant l'enfrontament social. No ho ha consultat a ningú, ni al Parlament, ni al professorat, ni a les famílies. Amb la qual cosa veiem bastant irresponsable que es facin anuncis d'aquest tipus sense consultar-ho abans i sobretot amb un contingut que el que s'havia de fer és debatre-ho dins d'un projecte de llei."

La Fapac ha valorat de manera positiva la proposta, i el seu president, Walter Garcia, ha explicat que els alumnes arriben al final de les vacances "molt passats" i que està bé avançar el començament de les classes. Respecte la setmana de vacances del mes de febrer Garcia ha considerat que serà complicat conciliar aquesta setmana amb l'activitat laboral dels pares i ha avançat que caldrà un esforç per part de tots els agents implicats.

Els sindicats de mestres han reaccionat en contra de la proposta. Ustec destaca que la proposta és "precipitada" i que començar a treballar el mes d'agost és "molt complicat" per als mestres perquè va en contra de la conciliació laboral i familiar. Mentre, CCOO s'ha mostrat menys crític, però ha reclamat que es dediquin prou recursos per garantir l'atenció a l'alumnat en els dies no lectius. A més, ha demanat negociar amb tots els professionals implicats.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal