Comunicat sobre la proposta de nou Calendari escolar: "Una cínica neteja d'imatge"0

812 05/02/2009, 08:55   

El Conseller Maragall ha anunciat avui que s'avança una setmana el començament de les classes al setembre. A canvi, hi haurà una setmana de vacances al febrer, durant la qual, però, els alumnes hauran d’estar atesos al centre.

Segons indica el comunicat del Departament, sembla que el criteri decisiu per adoptar aquesta mesura ha estat, citem textualment, "els criteris pedagògics", arran de "(...)l’informe elaborat per una comissió que ha analitzat els calendaris escolars dels diferents països europeus".

ASPEPC·SPS rebutja aquesta mesura i considera que l’única motivació és traslladar ara al tema de les "vacances dels professors" el malestar i les contestacions que la gestió del Conseller ha rebut per la seva nefasta gestió. De cara a la galeria, únicament de cara a la galeria. Perquè:

  1. El Conseller no diu res sobre com es concretarà aquesta estada "tutelada" als centres durant aquestes híbrides vacances del febrer. I no sembla que la reducció pressupostària doni per massa alegries.
  2. La pèssima planificació del Departament ha convertit els començaments de curs en un autèntic desgavell organitzatiu perquè el propi Departament no ha fet mai la seva feina durant l’estiu. Menys ho farà ara una setmana abans.
  3. Si de veritat hi haguessin criteris pedagògics, una setmana no resol res.

La veritat, ja no sabem si és cinisme, estultícia o una fugida més cap endavant. Ja saben, els "experts" i el conseller que als instituts no tenim la confortabilitat dels aires condicionats dels seus sumptuosos despatxos? O dotaran als centres de l'equipament necessari?

Amb aquesta mesura, el Conseller està fent una maniobra de marketing encaminada exclusivament a assegurar la seva supervivència política per la via de desplaçar cap als docents la seva creixent impopularitat a tot el país. Així, desvia el tema cap allò de "perquè els professors tenen massa vaccances". I quan els professors protestin, el bon conseller dirà: "És clar, és que no volen treballar". Maragall s’ha tret un nou conill del barret. Serà l’últim? No n’hi poden quedar gaires, els ha malgastat amb tanta pressa que, com diu aquella dita catalana, va com si tingués cagarrines.

Sr. Maragall, pel bé de l’ensenyament català, plegui d’una vegada!

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal