S'ha fet justícia0

610 10/02/2009, 10:34       #Opinió,

Els professors –com els metges o els jutges- ens trobem en el punt de mira de la societat. Tots som professionals que amb unes condicions precàries mirem de fer la nostra feina amb la màxima dignitat i dedicació. Moltes vegades amb molt poc suport de l'administració. Patim, molt sovint, les ires dels usuaris d'aquests serveis per les seves deficiències, tot i no ser-ne els màxims responsables.

Sense la dedicació d’aquests professionals, aquests serveis, moltes vegades, serien un caos. Són ja conegudes, per la seva freqüència, les agressions físiques, materials o verbals i les desqualificacions d’aquests professionals, així com la passivitat de l’administració davant d’aquests fets.

Una vegada més, la manca de suport de l’administració -en aquest cas el Departament d’Educació- envers els professors es va posar de manifest quan la directora de l’institut d’Arbúcies, l’any 2006, va ser objecte d’una agressió als seus béns, que va consistir en la crema del seu cotxe per part d’un alumne i els seus amics. L’alumne havia estat expulsat pel Consell Escolar del Centre per haver proferit insults i amenaces a la directora. Ella li havia recriminat la seva actitud per haver pegat a un jubilat, quan l’home li va cridar l’atenció per voler arrencar una paperera situada a la porta de l’institut.

El Departament d’Educació no va donar suport ni amb rapidesa ni amb contundència a aquesta companya pels danys que havia sofert. Només li va oferir suport jurídic després de molt temps i de molts tràmits.

Els professors, igual que els altres professionals dels serveis públics, estem desprotegits i desvalguts davant de qualsevol amenaça o agressió, mentre l’Administració amaga aquests fets, per tal de no fer evident la seva inhibició. Ha estat la Justícia qui finalment ha posat les coses al seu lloc condemnant amb contundència l’agressió de què va ser víctima la directora de l’ institut d’Arbúcies. Els tres implicats han estat condemnats a alguns mesos de presó cadascun i a indemnitzar, de manera conjunta i solidària, amb 6.600 euros més interessos a la damnificada per la crema del seu cotxe, a més del pagament de les costes del judici i les despeses processals.

Els professionals d’aquests serveis només podem confiar en els tribunals. La Justícia pot ser lenta però, valgui la redundància, ha estat justa i exemplar. Gràcies als professionals del Jutjat Penal nº 2 de Girona per la feina ben feta: els professors, particularment, ens sentim una mica més protegits.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal