Maragall replica que les escoles no s'han fet per "guardar" nens0

562 10/02/2009, 19:10   

Sobre la possible setmana de vacances Al febrer per avançar el calendari escolar, el conseller d'Educació sentencia: "El 'problema' ens l'hem buscat feliçment els pares, perquè els hem volgut tenir"

En el debat sobre la possible setmana de vacances al febrer per avançar el calendari escolar al setembre, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha estat contundent i ha replicat als pares i mares catalans que les escoles no s'han fet per "guardar" els nens.

El conseller ha manifestat, en una entrevista a TV3, que la societat "ha d'aprendre" que el debat sobre el calendari no s'ha de basar en "quantes hores les escoles tenen els nens guardats", sinó que els centres hi són "per educar i ensenyar, no per una altra cosa".

Així, segons Maragall, la seva proposta està fonamentada "amb total convicció" per al bé dels nens, i ha sentenciat: "El problema ens l'hem buscat feliçment els pares, perquè els hem volgut tenir". Tot i això, ha dit que des de la seva conselleria es farà tot el que estigui a les seves mans "perquè creixin bé".

En aquest sentit, Maragall ha assegurat que la decisió s'ha pres únicament pensant en l'educació dels nens i que això beneficia clarament el conjunt dels professionals de l'ensenyament, ja que afegeix moments de respir que ara no existeixen.

Maragall ha assegurat que s'ha adreçat a les forces empresarials i sindicals en relació a la proposta de calendari escolar i ha destacat que això obre una nova possibilitat econòmica lligada a aquesta proposta, des d'activitats turístiques fins a les activitats de lleure per oferir als pares.

Iniciativa conciliadora

Maragall considera que una setmana al febrer pot facilitar la conciliació laboral i familiar, si es poden distribuir les vacances amb una certa significació. "Ara no cal que tots fem vacances al febrer, sinó que, en els casos en què té sentit, això doni lloc que moltes famílies decideixin dedicar a ells mateixos i als seus fills part d'aquest temps", ha dit el conseller, que ha assegurat que, durant aquesta setmana, algunes escoles segurament es mantindran obertes en una proporció suficient, igual que passa ara en períodes de vacances en determinats centres.

Respecte a la preocupació dels mestres sobre el temps que cal per preparar el curs, ha dit que és una qüestió perfectament legítima de plantejar. "Crec que aquí del que es tracta és de constatar que la decisió pot ser positiva també si som capaços nosaltres com a administració de canviar els mecanismes, moments i procediments que s'han de prendre. Els mestres estan preocupats perquè massa decisions s'han de prendre a última hora. El que cal és avançar terminis i processos, tancar plantilles abans. Això ens obligarà a fer coses millor, millorar procediments, avançar-los", ha dit Maragall.

Sobre el desplegament del calendari, Maragall ha avisat que el que és gratuït de l'ensenyament públic és l'horari lectiu, i ha avisat que les AMPA i els ajuntaments ja reben ajudes destinades a organitzar activitats en aquests períodes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal