La crisi de les fotocòpies0

515 11/02/2009, 09:15       #Opinió, #LOGSE,

Quan es va instaurar la reforma educativa de la Logse, una gran tropa d'experts (psicòlegs, psicopedagogs, professors de ciències de l'educació i un llarg etcètera) ens han aconsellat a nosaltres, els professors que estem a les trinxeres, un procés important de reciclatge com l'única via per sobreviure a les aules. Per aconseguir això, el Departament d'Educació ha portat als centres de recursos de tot el territori persones especialitzades perquè ens facin classes magistrals en mediació, motivació, inclusió, resolució de conflictes, TIC... No seré jo qui entri ara a valorar si són «necessaris» o «innecessaris», aquests cursos de formació, o si són «apropiats» o «poc apropiats», simplement diguem-ne que... donen menjar a molta gent.

Però pensem per un moment que aquests cursos de formació són imprescindibles i tu com a bon docent els realitzes... Pensem per un moment que navegues per internet a la recerca de material per als teus alumnes, i tu com a bon docent el busques... Pensem per un moment que adaptes el temari a les necessitats de l'aula i tu com a bon docent l'adaptes... Pensem per un moment que vols aconseguir un bon procés d'aprenentatge i tu com a docent ho vols...

I quan creus que fas el millor, va i resulta que el centre educatiu crida l'atenció dels professors que gasten «massa fotocòpies»; fotocòpies, recordem, que són material per als alumnes!

I quina és la solució que ens donen? El material l'has de tenir al setembre, i així els pares que paguin el dossieret al principi de curs. Ara bé, si jo faig un curs d'aquests del departament al gener, el material que em donen no serà per a l'alumnat d'enguany, serà per al de l'any vinent, trepitjant el principi d'adaptació.

Podria ser, pensant malament, que el departament vol que em limiti a fer classes magistrals seguint un llibre i que no em molesti a donar fotocòpies als alumnes? I llavors, per què fan cursos de formació en nom de la innovació educativa? No seria semblant, tret de les distàncies, que un professor d'autoescola es queixés perquè es gasta gasolina?

Sembla que queden molt bonics, tots els projectes d'escola inclusiva que promou el departament, però per fer de guarderia no cal gastar en fotocòpies, que no són tan necessàries, caram!


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal