Un fals debat0

458 11/02/2009, 09:20   

Hem d'agrair al conseller Maragall que ens mantingui entretinguts amb els fruits de les seves cavil·lacions, sempre cuinades en la intimitat i sense participació dels afectats. A la llei d'educació, generadora de conflictes i discòrdies en el si de la comunitat educativa, la segueix ara la seva proposta de canvi del calendari escolar, nova matèria de debat en articles i tertúlies, que d'alguna cosa han de viure els qui s'hi dediquen.

No dubto que la proposta estigui inspirada per les millors intencions (encertades o equivocades) envers l'optimització de l'esforç educatiu, però no sembla haver tingut en compte la famosa harmonització entre els horaris i els calendaris escolars proposats i els laborals, realment demencials en el nostre país, i aquest és un dels arguments de base per a les crítiques a la proposta del conseller.

Però es tracta en realitat d'un fals debat. S'equivoquen els qui van per aquest camí, perquè no tenen en compte la situació real del mercat laboral, on ben aviat tots estarem a l'atur, a partir de quin moment disposarem de l'horari i del calendari necessaris per ocupar-nos dels nostres fills i néts quan l'escola no ho faci. Fins i tot potser hi haurà qui opti per desescolaritzar els seus fills i educar-los de veritat a casa o en petits grups, com ja fan diversos col·lectius arreu del món, per lliurar-los de la rigidesa escolar i d'uns currículums estèrils dissenyats per especialistes de laboratori al servei de les editorials dels llibres de text, i estalviar-se de passada la vergonya anticonstitucional de les despeses anuals en aquesta matèria.

A aquest escenari només li manca un petit detall: que els diners destinats a «ajudar» els bandarres (pobrets!) que ens han conduït a aquesta situació d'atur generalitzat es destinin directament i sense intermediaris a la ciutadania per a la nostra subsistència.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal