Els sindicats de l'ensenyament públic convoquen una altra vaga per al 19 març0

533 11/02/2009, 12:56       #Vaga, #Mobilitzacions,

Els cinc sindicats de l'ensenyament USTEC-STES, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT han convocat aquest dimecres al matí una vaga de l'escola pública de primària i secundària de tot Catalunya per al pròxim 19 de març per expressar 'el més absolut rebuig a la política educativa del conseller d'Educació Ernest Maragall i exigir la seva dimissió.

Demà hi ha convocades mobilitzacions davant dels ajuntaments. Aquesta seria la tercera vaga del sector de l'ensenyament, la segona que compta amb el suport dels cinc sindicats després que CCOO i UGT no donés suport a l'anterior convocatòria el passat mes de novembre.

El detonant d'aquesta convocatòria de vaga --la tercera que es convoca des que Maragall és conseller d'Educació-- ha estat la decisió de la conselleria d'oferir de forma voluntària als docents que incrementin les hores lectives.

En una roda conjunta, celebrada a la sortida d'una reunió de la taula sectorial amb representants d'Educació, els portaveus dels sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT i ASPEPC·SPS i CGT han assegurat que Maragall actua "amb l'autoritarisme més absolut i menyspreu pel professorat i la seva tasca".

Reforma del calendari escolar

Els sindicats també justifiquen la vaga per la tramitació al Parlament de la primera llei d'educació catalana, al considerar que no ha estat consensuada pels docents, i per mesures preses per la conselleria, com la proposta de reformar el calendari escolar.

El 14 de febrer del 2008, els cinc sindicats ja van convocar la primera vaga contra la política de Maragall, en aquella ocasió de forma unitària, a la qual va seguir a la tardor una altra convocatòria, en aquest cas recolzada només per USTEC·STES, ASPEPC·SPS i CGT.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal