SECUNDÀRIA EXPRÉS. Com està el 'tema MUFACE'?0

896 13/02/2009, 08:43       #Publicacions, #MUFACE, #LEC,

Des de l'aparició del primer redactat d'avantprojecte de LEC -després projecte de LEC-, ASPEPC·SPS va denunciar públicament que aquest text suposava la pèrdua de la condició de mutualista i la integració dels actuals funcionaris docents al règim general de la Seguretat Social, amb la consegüent pèrdua de prestacions assistencials, sanitàries, profesisonals i de jubilació -classes passives- que aquesta integració comporta.

Com està el "tema MUFACE"? El 'TEMA MUFACE' podria estar entrant en vies de solució.

Altres publicacions de la Federació

A les entrevistes que ASPEPC·SPS ha mantingut amb diferents grups parlamentaris, se'ns ha reconegut que això era, efectivament, així, i amb més o menys èmfasi, segons de quin grup es tractés, se'ns va admetre que caldria revisar aquesta qüestió durant el tràmit parlamentari de la llei. Concretament, el grup parlamentari de CIU -representat per les Sres. Irene Rigau i Meritxell Ruiz- ens va comunicar la seva decisió de presentar una esmena en aquest sentit.

A la compareixença d'ASPEPC·SPS davant de la Comissió d'Educació del Parlament, el dia 3 de febrer de 2009, el “tema MUFACE” va ser novament plantejat. En el posterior torn d'exposició i preguntes dels diferents grups parlamenteris, la portaveu de CIU, Sra. Irene Rigau, va anunciar públicament la presentació d'una esmena que ajorni la integració en els nous cossos docents, fins que no estiguin degudament garantits els actuals drets i prestacions que emparen el professorat com a mutualista i classes passives.

El reconeixement explícit d'aquest problema, però no concretat en propostes, per part dels representants dels grups socialista -Sr. Daniel Font-, popular -Sr. Rafael López- i ICV -Sra. Dolors Camats-, fa pensar que l'esmena de CIU podria prosperar.

En el cas que fos així, el “TEMA MUFACE” podria estar entrant en vies de solució. La vaga del 13-N i les posteriors gestions dutes a terme per ASPEPC·SPS, tal vegada estiguin començant a donar els seus fruits.

Us en mantindrem informats.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal