Més cautela al parlar de la vaga de professors0

558 23/02/2009, 09:27       #Vaga, #Mobilitzacions,

L'editorial d'EL PERIÓDICO de dilluns passat, Una vaga evitable, reflecteix el que és l'animadversió generalitzada que hi ha respecte als professors per part d'un sector important de l'opinió pública. Només cal que facin o diguin alguna cosa perquè els ploguin les garrotades i les crítiques.

No sóc professor, però estic casat amb una mestra i tinc familiars i amics professors. Recordaré unes dades: hi ha pares que s'encaren amb els professors perquè han castigat els seus fills o els han posat massa deures; hi ha tardes i tardes de correccions de deures i d'exàmens, a casa, fora de l'horari laboral i fins i tot en caps de setmana, i falta temps per ensenyar perquè es perd educant (ensenyar és la missió dels mestres, i educar, la dels pares). Les escoles són contenidors de nens on se'ls guarda de setembre a juny, de dilluns a divendres, de vuit del matí a cinc de la tarda. Les vacances d'estiu són molt llargues i la majoria dels pares no saben què han de fer amb els seus fills; això és l'únic que sembla importar a la societat quan es planteja aquest debat.

No he sentit gaire gent parlar de la qualitat de les escoles si s'escurcen o es mantenen les vacances d'estiu, però tothom opina sobre on i a càrrec de qui s'han de deixar els nens durant aquesta famosa setmana de vacances del febrer. Així que, abans d'opinar de la vaga de professors, si us plau, una mica de cautela. Ens estem jugant no només la millora d'un sector fonamental, sinó el desenvolupament futur d'un país que dependrà, en bona mesura, d'aquests nens a qui avui governs i opinió pública utilitzen com a moneda de canvi.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal