El TSJC rebutja la petició d'una mare perquè la filla faci preescolar en castellà0

479 24/02/2009, 09:20   

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya només ha acceptat la petició que el col·legi pregunti al full d'inscripció per la llengua habitual de la nena

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs interposat per una dona que reclamava que la seva filla fos educada en castellà durant l'Educació Infantil al col·legi Sant Josep de Calasanç-Escolàpies de Sabadell, i que també demanava que li enviessin totes les circulars en aquesta llengua.

La Sala només ha acceptat la petició que el col·legi pregunti al full d'inscripció per la llengua habitual de la nena, una informació que la demandant va qualificar de "vital importància per a l'exercici del dret a rebre el primer ensenyament en aquesta llengua".

La dona mantenia que "és inconstitucional la previsió que el català sigui la llengua vehicular normal de l'ensenyament no universitari" i demanava que s'obligui a la Generalitat a proporcionar el primer ensenyament a la nena en la seva llengua materna.

El tribunal recorda que el "bilingüisme integral" és constitucional pel que no cal separar els nens per motius de llengua. A més, l'ensenyament en català i castellà garanteix que "tots els nens puguin utilitzar correctament les dues llengües oficials al final de l'educació obligatòria".

En aquest sentit, la Sala diu que no entén que la demandant qualifiqui d'"aberrant i discriminatori" que els nens castellanoparlants rebin classes en català a preescolar. El tribunal considera que d'aquesta forma s'assoleix que els menors "s'integrin sense dificultat".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal