La falsa aposta lingüística del govern valencià0

384 25/02/2009, 11:33   

El conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana ha explicat, en un perfecte castellà, que el govern de Francisco Camps pensa fer un pas més endavant en la promoció del plurilingüisme. La gran novetat és la introducció d'un segon idioma optatiu, el xinès mandarí, en el batxillerat a partir del curs 2010-2011.

El conseller ha afirmat que el govern valencià aposta per arribar a 3.000 milions de persones, a partir del domini del castellà, l'anglès i el xinès. El conseller pràcticament ha obviat que una de les llengües oficials del País Valencià és el valencià. No és gens estrany; la política del PP és molt clara: reduir l'ús del valencià a la mínima expressió.

Per aquest motiu el primer que fa és deixar-lo en una situació marginal en l'àmbit de l'ensenyament i menystenir-lo com a llengua de cultura. Un idioma que no té prestigi social és un idioma condemnat a la desaparició. La política educativa de les dues línies, una d'ensenyament només en castellà i una altra en valencià, ha consagrat el domini total del castellà. Només un 25 per cent de l'alumnat està matriculat en programes d'immersió lingüística en valencià. El 75 per cent restant s'educa en castellà com a única llengua, amb l'excepció d'alguna matèria residual que s'imparteix en valencià.

L'aposta lingüística del govern valencià, doncs, és tramposa: introdueix noves llengües sense protegir el valencià i sense potenciar el bilingüisme valencià-castellà. És a partir d'aquest esquema que elaboren el discurs que el bilingüisme real és el castellà-anglès, i això els porta a treure's de la màniga la necessitat d'estudiar una altra llengua forana, que en aquest cas és el xinès, un dels idiomes amb més parlants de tot el planeta.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal