Ganes d'embolicar la troca0

1260 27/02/2009, 13:44   

El Departament d'Educació ha inclòs el següent text a la convocatòria d'accés a càtedra:

"Apartat 3.2.2
En cas que vulguin afegir nova documentació acreditativa de mèrits de l'apartat 2.1 i del subapartat 3.2, no han de declarar la seva voluntat que se'ls mantingui la valoració de mèrits de la convocatòria de l'any 2007 i hauran de lliurar tota la documentació acreditativa dels mèrits de l'apartat 2 i del subapartat 3.2 davant del tribunal on estiguin assignats, tal com estableixen les bases 6.6.1 i 6.6.2."

Novetat: Davant la reclamació d'ASPEPC·SPS, el Departament ens anuncia la pròxima modificació de la Convocatòria d'Accés a Càtedra. Qui vulgui acreditar nous mèrits, ja no haurà de repetir tot el procés de valoració de mèrits davant d'un nou tribunal, inclòs el subapartat 3.2.3 (“la memòria”)

Això significa que el Departament, amb un discutible criteri d'unitat de puntuació dels tribunals, considera que tots aquells apartats que correspon valorar al tribunal, és a dir, que no són d'assignació automàtica de puntuació, apartat 2 i subapartat 3.2, van en un sol "pack". Per tant, qui vulgui acreditar nous mèrits, haurà de repetir tot el procés de valoració de mèrits davant d'un nou tribunal, inclòs el subapartat 3.2.3, és a dir, el projecte conegut popularment com "memòria".

Des d'ASPEPC·SPS entenem que el Departament, amb aquesta interpretació, està vulnerant l'esperit de l'acord del 2007, el punt 13 del qual diu: "13. Manteniment de la valoració dels mèrits reconeguts en la resolució definitiva del 2008-2008 en les dues convocatòries següents."

Els aspirants que no siguin seleccionats en aquesta primera convocatòria del curs 2007-2008, podran sol·licitar, en el cas de participar en els següents concursos d'accés, el manteniment de la puntuació de tots els apartats del barem obtinguda en la resolució definitiva del concurs de mèrits. Els interessats podran sol·licitar que s'afegeixin els mèrits posteriors a la data de tancament de la convocatòria d'enguany."

En primer lloc, és discutible la interpretació segons la qual la valoració del projecte entri, tècnicament i conceptualment parlant, en tot el procés de valoració de mèrits, ja que té una naturalesa diferent, i independent, que una publicació o un curs de formació. Podem entendre que, apartat per apartat i subapartat per subapartat, en aquells aspectes que els mèrits estiguin interelacionats, calgui una nova valoració global. Per exemple, l'aportació de nous cursos de formació (apartat 2), és lògic que requereixi una nova valoració global, perquè no es pot valorar, per part d'un nou tribunal, un sol curs -per exemple, o una nova publicació (apartat 3.2.1) i afegir aquesta puntuació a l'obtinguda el curs anterior. Però l'apartat 3.2.3 (projecte) no té cap relació amb la resta de valoracions del tribunal. És a dir, es tracta d'una peça separada i és en aquest sentit que es va preveure en l'acord al text reproduït més amunt. Per tant, entenem que el Departament d'Educació està incomplint l'acord.

Es tracta, a més a més, d'un incompliment arbitrari i sense cap sentit, el segon respecte a càtedres, que perjudica molts professors i que multiplica innecessàriament, alhora que compromet, la tasca dels tribunals.

ASPEPC·SPS posarà, en breu, un model de reclamació a disposició d'aquells afiliats que se sentin perjudicats per aquesta mesura del Departament.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal