Saura dóna suport ara a la Llei d'Educació0

567 02/03/2009, 10:11       #LEC,

El conseller d'Interior i líder d'ICV, Joan Saura, ha anunciat que dóna suport a la LEC i ha afirmat que el dèficit educatiu no és culpa del triipartit sinó dels 23 anys de Govern de CiU en unes jornades organitzades per la coalició a l'Hospitalet de Llobregat.

Saura ha justificat el canvi de rumb perquè “si en el Pacte Nacional d’Educació l’acord va ser possible, respectant el Pacte també tindrem l’acord per la llei”. En la seva opinió, “el gran repte i alhora la gran oportunitat en el debat de la nova Llei d’Educació de Catalunya (LEC) és acabar amb el caràcter dual i mancat d’equitat del nostre sistema educatiu, pecat original establert i consagrat pels Governs de CiU”.

El president ecosocialista ha afegit que “defensarem la igualtat de drets per a tothom” en un país on, per ICV “la qualitat falla en l’equitat per l’herència de CiU”. “Com a Govern, com a societat tenim el deure de combatre les desigualtats i no utilitzar-les per separar els alumnes entre nens i nenes, entre autòctons i nouvinguts, entre rics i pobres”, ha reiterat.

El canvi de parer ha encès totes les alarmes a CiU: la portaveu d'educació al Parlament, Irene Rigau, ha alertat que l'estratègia d'ICV és "dinamitar un acord de CiU amb Maragall sobre la Llei d'Educació i impedir que hi hagi una llei consensuada i de país que doni estabilitat al sistema". "Ahir mateix -ha recordat- el grup parlamentari d'ICV va presentar en roda de premsa al Parlament desenes d'esmenes a la LEC que són contràries a la llei del Govern del qual en formen part i avui el president d'ICV i membre del Govern Tripartit, Joan Saura, es veu obligat a donar suport a la llei i vol tapar aquesta pressió amb atacs a CiU".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal