Més de 1800 esmenes a la LEC!0

582 03/03/2009, 23:59       #LEC,

Els grups que donen suport al Govern han presentat un total de 308 esmenes a la Llei d'educació de Catalunya (LEC), entre les que han presentat conjuntament, en solitari i entre dos dels grups. La llei no arriba als 200 articles.

En concret, els tres grups han presentat junts 183 esmenes, ICV-EUiA 103 en solitari, ERC setze en solitari, PSC i ICV-EUiA dues més conjuntament, i el PSC i ERC quatre més.

A aquestes xifres cal sumar les gairebé 400 esmenes que ha presentat CiU, les 500 del PPC i les 600 del grup mixt. Es tracta d'un molt elevat nombre d'esmenes per a la tramitació d'una llei al Parlament.

Tot i aquest elevat nombre d'esmenes, el diputat del PSC Daniel Font ha assegurat que hi ha una relació entre els socis del govern "d'entesa" i que han pogut arribar a un "ampli acord sobre molts títols de la llei", tot i que ha reconegut que es mantenen "reserves". A més, creu que també hi ha una relació "estreta" amb CiU.

Cal recordar que ICV-EUiA no va donar suport a la llei quan va ser aprovada pel govern. "Volem reiterar la nostra voluntat d'arribar a un ampli consens", ha assegurat igualment Font. De fet, creu que les esmenes representen una "millora qualitativa" respecte al text de la llei que va entrar al Parlament procedent del govern, que ha anat "evolucionant".

Per la seva banda, la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, creu que, amb el gruix d'esmenes presentades, es demostra que tenien "raó" els qui van criticar el text que va sortir del govern.

Des del grup mixt, el seu president, Albert Rivera, ha explicat que els eixos bàsics de les seves esmenes pretenen "garantir un servei d'educació pública de qualitat, garantir els continguts i un trilingüisme efectiu".

ERC presenta una esmena perquè no es pregunti l'opció lingüística

ERC ha presentat una esmena al projecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) perquè no s'obligui els pares, a l'hora de preinscriure els fills, a triar si volen una escolarització en català o en castellà. Els pares mantindran el dret d'escollir amb quina llengua volen escolaritzar els fills a l'hora de fer-ne la matrícula, i no pas amb una casella en el moment de la preinscripció.

Segons ERC, amb aquesta esmena es "blinda la immersió lingüística" davant els intents de segregació dels alumnes per motius lingüístics. Esquerra assegura que l'esmena té el suport d'ICV, el PSC i CiU, però fonts parlamentàries s'ha remès a la tramitació al Parlament.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, creu que amb l'esmena "s'impedirà qualsevol interferència malintencionada per part del govern i d'algunes entitats, i es blindarà el model d'immersió lingüística de Catalunya", perquè no es podran "segregar" els alumnes per motius de llengua.

L'esmena preveu eliminar-ne la casella del full de preinscripció, però això no implica que els pares que ho desitgin no puguin escolaritzar els fills en castellà, perquè se'ls informarà "de la possibilitat de sol·licitar l'atenció lingüística individualitzada" quan facin la matrícula al centre escolar. La diferència és que no es tria abans de la preinscripció, sinó un cop ja els han assignat el centre.

ERC també reclama a l'esmena que el període d'escolarització en castellà per a l'alumnat nouvingut sigui d'un any, en comptes dels cinc actuals. També demana que, en un termini de sis anys, la ràtio d'alumnes per aula sigui d'un màxim de 25 estudiants, tant a Primària com a Secundària.

Esquerra ha presentat en total 203 esmenes a la LEC: 16 en solitari, 4 amb el PSC i 183 de conjuntes amb el tripartit.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal