Prop de 150 representants dels docents demanen la dimissió d'Ernest Maragall0

476 04/03/2009, 08:48       #Mobilitzacions,

Els delegats sindicals portaven aquest dimarts cartells amb la cara del conseller Maragall i l'epígraf 'Wanted' -es busca- amb una 'recompensa: un ensenyament públic de qualitat', també portaven pancartes en les quals es podia llegir 'Maragall dimissió' i 'No als directors gerents'.

Descarregeu el cartell i porteu-lo a la vaga "EL TETE WANTED". Dimissió Ja!

Uns 150 delegats sindicals dels docents de centres públics d'ensenyament de Catalunya s'han manifestat aquest dimarts davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per demanar la dimissió del conseller Ernest Maragall. Amb aquesta concentració, els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT preparen l'ambient de la propera convocatòria de vaga que se celebrarà el 19 de març vinent, sent la tercera en el sistema educatiu públic català en poc més d'un any.

En declaracions als periodistes, la portaveu del sindicat USTEC, Rosa Cañadell, ha exigit aquest dimarts al Departament d'Educació de la Generalitat la retirada del decret que preveu un augment voluntari de les hores lectives dels docents de primària i secundària. Els sindicats consideren aquest decret casus belli i condicionen a la seva retirada qualsevol reconsideració de la convocatòria de vaga.

“No negociarem amb el departament. No hi ha cap mena de diàleg. La vaga tirarà endavant. Els professors estan molt enfadats i creuen que se'ls ha pres el pèl” ha assegurat Rosa Cañadell. Els portaveus sindicals preveuen que l'aturada del dia 19 serà massiva i superarà fins i tot la del 14 de febrer de 2008, que va tenir un seguiment majoritari entre els docents catalans.

Els delegats sindicals portaven aquest dimarts cartells amb la cara del conseller Maragall i l'epígraf 'Wanted' -es busca- amb una 'recompensa: un ensenyament públic de qualitat', també portaven pancartes en les quals es podia llegir 'Maragall dimissió' i 'No als directors gerents'.

Carta a José Montilla

Els cinc sindicats han dirigit també una carta conjunta al president de la Generalitat, José Montilla, en la qual es demana “el cessament urgent” de Maragall, un conseller que, segons el seu parer, “ha incomplert tots els compromisos educatius que des del govern tripartit del president Maragall fins al govern actual presidit per vostè s'han subscrit”.

En la missiva es critica el projecte de Llei d'Educació de Catalunya “que no garanteix l'escolarització equitativa als centres sostinguts amb fons públics de l'alumnat amb més dificultats” i que “no posa remei als grans dèficits que pateixen la majoria de centres públics i el seu alumnat”.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal