Es torna clamor la petició de cessament del conseller Maragal0

404 04/03/2009, 09:08       #Mobilitzacions, #LEC,

En la carta els sindicats s’adrecen al President de la Generalitat com a últim responsable del seu govern del cessament urgent del conseller d’Educació, Ernest Maragall i Mira.

Tots a la mani amb un "TETE". Baixar "EL TETE WANTED". Dimissió Ja!

Pels sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT l’actual govern de la Generalitat no pot continuar “aprovant, justificant i donant cobertura a l’actuació d’un conseller que ha incomplert tots els compromisos educatius que des del govern tripartit del president Maragall fins al govern d’entesa presidit per vostè s’han subscrit”.

A la carta també afirmen que “l’actitud autoritària i gens receptiva del Sr. Maragall no ens ha deixat cap altra sortida que la mobilització, que sempre s’ha plantejat amb la voluntat d’obtenir millores en les condicions de vida i laborals per a la gent que treballa en l’educació, i amb l’objectiu d’aconseguir la millora de la qualitat de l’ensenyament”.

En aquest sentit segons els sindicats “El conseller ha presentat al Parlament un projecte de llei (LEC) sense tenir en compte ni la veu del professorat, ni la d’amplis sectors de la comunitat educativa que, d’una manera reiterada han expressat el seu rebuig.” Ja que és “una llei, en definitiva, que no posa remei als grans dèficits que pateixen la majoria de centres públics i el seu alumnat, i que les mesures que proposa no serviran per augmentar i consolidar una xarxa pública de qualitat.”

Pels sindicats el conseller Maragall “ el respecte a els drets del personal que hi treballa és nul·la, ja que menysprea el dret a la negociació col·lectiva amb la pretensió d’implantar continguts del projecte de llei, encara en tràmit parlamentari, que afecten les condicions de treball, i restringeixen l’oferta pública d’ocupació, sense ni tan sols passar-ho per la corresponent mesa sectorial”. A més afegeixen en el seu escrit “el Conseller ens té ja acostumats al menyspreu als professionals de l’educació, i als seus representants legals, els sindicats.”

La seva “penúltima ocurrència”, afirmen els sotasignats “les hores extres, presentada abans a la premsa que als sindicats ja l’inhabilita per a la gestió de personal, i l’aboca al conflicte permanent.” Per això creuen que resulta “difícil, molt difícil és recuperar la confiança en una persona que ha estat capaç de presentar al Parlament un projecte de LEC, obviant pràcticament la gran majoria de les propostes dels representants legítims del professorat i de la comunitat educativa”. Per això atenen al dit els sindicats afirmen que “no ens queda més remei que exigir al Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Montilla, el cessament del conseller d’educació, i recordar-li que quan se signen acords amb la part social l’obligació del seu compliment és inqüestionable.”


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal