El Suprem veta cursar matèries de segon de batxillerat amb 3 o 4 suspensos de primer0

564 10/03/2009, 19:17       #LOE,

El Tribunal Suprem ha anul·lat la regulació que permet als alumnes de primer curs de batxillerat que tinguin tres o quatre suspensos repetir-lo totalment o matricular-se de les matèries pendents i de dues o tres més de segon.

El Suprem considera en una sentència que el precepte anul·lat "vulnera la llei orgànica d'educació" (LOE), al crear una modalitat d'estudi del batxillerat amb assignatures soles de primer i de segon que "no està prefixada" en aquesta norma.

La sala contenciosa administrativa del tribunal estima així un recurs de la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament (FERE-CECA) contra l'article 14.2 del reial decret del 2007 que fixa l'estructura i continguts mínims de secundària. "Tal regulació reglamentària --insisteix el Suprem-- no té cobertura legal i altera, completament, el règim regulador de la LOE".

"Matrícula condicionada"

La resolució indica que el Govern "no ha respectat la llei" com a norma de superior rang a la qual es troba sotmès. El tribunal argumenta que el punt recorregut instaura una "matrícula condicionada" que de cap manera preveu la LOE, encara que fos d'ús corrent en l'àmbit universitari per a supòsits molt determinats.

Segons considera, no hi ha dubte que la LOE estableix la "promoció" d'un curs a un altre en el supòsit de la superació del primer d'ells o amb una avaluació negativa, com a màxim, de dues matèries.

Reitera que la LOE només ofereix o "la repetició de curs quan hi hagués més de dues avaluacions negatives" o "la promoció a segon amb dues avaluacions negatives de primer" com a màxim, però no instaura la "matrícula condicionada" d'assignatures de segon (que sí que estableix el Reial Decret) en unió de la matrícula de les matèries suspeses de primer.

L'elecció de les assignatures

En relació amb l'organització "flexible" dels estudis de secundària prevista per la LOE i adduïda per l'Advocacia de l'Estat, replica que es refereix a l'elecció de les matèries que componen el currículum escolar, però "no a la lliure configuració dels dos cursos del batxillerat, amb assignatures soles de segon i primer".

En canvi, creu "incontestable" que el Batxillerat comprèn dos cursos i que els alumnes podran continuar cursant-lo durant règim ordinari en quatre anys. Entre altres arguments, FERE-CECA va adduir que l'article recorregut "altera" l'autorització i capacitat dels centres al permetre cursar simultàniament assignatures de primer i de segon, fet que "afecta la configuració dels centres privats".

Aquesta organització de centres catòlics entén que l'accés, la promoció o pas a un curs de batxillerat implica la matrícula en "totes les assignatures que integren aquest curs". Així, la possibilitat de matricular-se d'assignatures soles queda limitada a assignatures pendents del curs anterior i, per tant, impedeix cursar matèries soles d'un curs al qual no s'hagi promocionat prèviament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal