Educació congela la mesura de les hores extres0

631 11/03/2009, 00:23       #LEC,

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat aquesta tarda que el seu departament interromprà la tramitació de la proposta de més dedicació lectiva per als professors.

Aquesta iniciativa oferia als docents fer quatre hores més setmanals a primària i tres a secundària de manera opcional.

Fonts pròximes al departament han concretat a Europa Press que s'ha constituït una mesa de treball amb els directors generals del departament i representants dels directors d'escoles catalanes, perquè en tres o quatre setmanes es presentin propostes d'"ús eficient dels recursos del sistema educatiu que permetin un estalvi per atendre el creixement del professorat que es necessitarà el pròxim curs".

El conseller ha adoptat aquesta decisió per "motius econòmics, culturals i de qualitat", així com perquè els directors van expressar la seva por a decidir quins professors podien fer les hores lectives voluntàries, ja que això generaria un mal clima dins del claustre.

En primer lloc, la situació de crisi ha obligat a prendre mesures d'estalvi que no afectin els drets laborals adquirits pels professors.

Segons ha explicat la Conselleria, aquesta mesura també donarà als directors eines per poder decidir en el marc del claustre, tal com ja estableix el projecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

A nivell de qualitat de l'ensenyament, Maragall ha defensat avui que la mesura cohesionarà l'equip docent.

El conseller ha anunciat la no aplicació de la mesura al llarg d'un debat de tres hores amb directors i inspectors de l'ensenyament de primària i secundària, amb els quals es debatran diverses propostes en aquesta mesa de treball.

Després d'aquestes tres o quatre setmanes de debat, el conseller iniciarà la tramitació a les meses sindicals "en funció de la seva responsabilitat política".

Aquesta congelació es produeix després que els sindicats abandonessin la reunió amb el departament per parlar de la mesura.

La Conselleria ja havia preparat una resolució sobre aquesta qüestió per la qual es preveia pagar 330 euros als mestres de primària i 300 als de secundària en virtut d'aquestes hores extres.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal