Maragall estableix un mes per decidir si augmenta la jornada lectiva0

432 11/03/2009, 20:19   

La Conselleria d'Educació decidirà si aprovar o no l'increment voluntari de les hores lectives dels docents, ara congelat. Prendrà la decisió en un termini d'un mes, quan conegui les propostes dels directors dels centres sobre la manera d'optimitzar els recursos per fer front a l'augment de plantilles.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va anunciar ahir, davant uns 150 directors de les juntes centrals i territorials de Catalunya, que congelava la tramitació de la proposta de resolució sobre les hores lectives, mesura que preocupava als gestors dels centres i que els sindicats d'educació consideraven causa belli.

Taula de treball per organitzar el pròxim curs

Després de presentar la nova edició del Saló de l'Ensenyament, Maragall ha explicat que ha decidit "deixar en suspens" la tramitació d'aquesta mesura per crear una taula de treball amb representants de les juntes centrals i territorials de directors de la qual haurien de sortir en un període curt de temps, d'entre tres setmanes i un mes, propostes per organitzar el curs que ve.

"En poques setmanes podrem formalitzar una proposta més diversa i àmplia", que podria continuar recollint la mesura de l'increment d'hores lectives voluntàries, encara que amb "matisos" i "ajustos", segons ha assenyalat.

La crisi afecta els comptes de la Generalitat

El conseller ha destacat que la decisió d'incrementar les hores lectives dels docents, sempre d'una manera voluntària, es va prendre davant la necessitat de gestionar de manera més eficaç els recursos disponibles, tenint en compte la situació de crisi, que afecta els comptes de la Generalitat, i la necessitat d'atendre el curs que ve 15.000 estudiants més a Catalunya.

Ha destacat la necessitat de ser "austers" davant l'escassetat de recursos. Durant la seva reunió d'ahir amb directors d'escoles públiques, Maragall va arribar a assegurar que "no hi ha diners", segons fonts coneixedores de la reunió.

Els sindicats volen la retirada de la proposta

Maragall ha desvinculat completament la congelació de l'augment voluntari de les hores lectives de la convocatòria de vaga de docents en l'educació pública per al dia 19 vivent, encara que els sindicats reclamaven la retirada de la proposta com a condició indispensable per a qualsevol aproximació de posicions.

El conseller ha afirmat: "No té res que veure. Això (la congelació) parteix de la convicció que és necessari un principi de confiança i de complicitat amb els centres educatius, i especialment amb les direccions, que són les que hauran d'aplicar la nova llei d'educació".

Segons el seu parer, la vaga convocada per cinc sindicats "és un greu error dels representants sindicals" que "perjudica" en especial el servei públic d'educació de Catalunya i que "castiga" la ciutadania. "És un viatge sense sortida contra una estratègia reformista i modernitzadora que el país està demanant", ha afirmat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal