8 milions d´euros als centres concertats amb immigrants0

441 11/03/2009, 21:38   

El Govern català destinarà 6,4 milions per finançar les activitats complementàries dels alumnes amb necessitats educatives específiques, en especial immigrants, que assisteixen als centres concertats, així com 1,8 milions més per subvencionar la seva acollida matinal.

En concret, el Departament d'Educació finançarà amb un total de 600 euros per alumne d'aquestes característiques matriculat d'educació infantil o primària, i 300 en el cas de l'educació secundària obligatòria, per garantir que el centre presti les activitats complementàries de manera totalment gratuïta. Segons es va informar des del Departament de Presidència en un comunicat, aquestes subvencions s'atorgaran als centres sempre que escolaritzin un nombre d'alumnes superior al total d'aules que tenen, o bé quan el nombre d'alumnes d'educació infantil sigui igual o superior al doble d'aules concertades en aquesta etapa.

El Govern que presideix José Montilla també ha aprovat finançar amb 1,8 milions d'euros la retribució d'hores del professorat dels centres concertats que ofereix suport a l'acollida i l'aprenentatge de la llengua catalana als alumnes nouvinguts.

Els centres que rebran aquesta ajuda són els que no disposen de professorat addicional per donar suport a aquests alumnes i que escolaritzin un mínim de 9 alumnes en aquesta situació. A canvi, els centres hauran de disposar d'un pla d'acollida i integració per a tot l'alumnat, i organitzar cursos de suport a l'acollida.

En paral·lel, l'Executiu també ha acordat una partida d'1,8 milions d'euros per donar suport a l'acollida matinal d'alumne i una altra de 15,3 milions per proveir de material informàtic als centres públics.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal