Prop de 200 docents es concentren a Barcelona0

397 17/03/2009, 08:24       #Mobilitzacions,

Prop de 200 persones, segons ha informat la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquesta tarda al centre de Barcelona en protesta contra la política educativa del govern català. Convocats pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT, la concentració ha acabat sense incidents, encara que durant un breu espai de temps alguns dels assistents s'han tancat a la seu del departament d'Educació, a la Plaça Urquinaona, d'on han sortit voluntàriament.

Durant la protesta, els participants han cridat lemes contra la política educativa del tripartit i han demanat reiteradament la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall.

D'altra banda, els sindicats amb representació a l'educació pública de Lleida, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT, ANPE i CG, han presentat aquesta tarda una denúncia davant del jutge de guàrdia contra el Departament d'Educació per no haver-los permès entrar a la seu dels serveis territorials, on tenien previst realitzar aquesta mateixa tarda una tancada de delegats sindicals en protesta per la política educativa de la Generalitat. Els sindicats han denunciat que no s'ha complert amb l'obligació que en els Serveis Territorials hi hagués un servei d'atenció al públic fins a les cinc de la tarda. Els delegats tenien previst tancar-se a la seu d'Educació a Lleida com a "expressió del malestar docent que hi ha entre el professorat i que es manifestarà més explícitament amb la vaga de dijous que ve dia 19, un malestar que s'agreuja pels incompliments d'acords establerts i per les propostes i mesures anunciades pel departament".

Serveis mínims

A Secundària i Batxillerat no es fixen serveis mínims cara als alumnes

Ordre de serveis mínims dictada pel departament de Treball

Els sindicats de docents mantenen la vaga a l'escola pública convocada per al 19 de març malgrat que la Generalitat ha congelat l'increment voluntari de les hores lectives, per considerar que aquesta mesura vol confondre els professors i debilitar les mobilitzacions.

El Departament de Treball de la Generalitat ha fixat aquest dilluns els serveis mínims de cara a la vaga per a dijous que ve, pel que ha establert que hi haurà d'haver un membre de l'equip directiu. Els serveis mínims també estableixen que als centres d'ensenyament infantil i primari -amb alumnes d'entre 3 i 12 anys d'edat-, hi haurà d'haver un docent per cada quatre aules, i que a les guarderies hi haurà de treballar un 25% de la plantilla.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal