Més de 60.000 docents, cridats demà a una nova vaga0

574 18/03/2009, 13:16       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

El col·lectiu de prop de 64.000 mestres i professors que configuren la plantilla dels centres públics estan cridats demà a una nova vaga, la tercera que viurà l'escola pública en poc més d'un any, convocada de forma unitària pels cinc sindicats amb més representació al sector: USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT.

Us podeu imprimir el cartell "WANTED ERNEST MARAGALL. DIMISSIÓ JA!" i portar-lo a la manifestació.

Amb la protesta, les organitzacions convocants pretenen denunciar la política "autoritària" de la conselleria d'Educació i exigir la dimissió del seu titular, el conseller Ernest Maragall. Un dels principals arguments de la protesta és la proposta d'ampliació voluntària i retribuïda de la jornada lectiva del professorat, en quatre hores setmanals en el cas dels mestres i en tres hores en el cas dels professors.

Tot i que Maragall va anunciar fa una setmana la congelació de la mesura, els sindicats van refermar la crida a la vaga en considerar que "congelar no és retirar" i que "continua existint el perill d'aplicació" de les anomenades hores extres. D'acord amb l'esborrany de resolució que recull la proposta, els docents que s'hi acollissin haurien d'augmentar el nombre d'hores de permanència al centre en la mateixa proporció, a canvi de cobrar entre 300 i 330 euros mensuals més.

Fre a la contractació

Els sindicats veuen en la mesura una retallada de plantilles encoberta i al·leguen que si prospera comportarà la pèrdua de centenars de places de professorat interí, una afirmació que Maragall nega rotundament. D'acord amb les dades recollides pels sindicats, molts centres que no van sumar-se a l'última vaga, celebrada el 13 de novembre i que no va tenir el suport de CCOO i UGT, han decidit afegir-se a la crida de demà per expressar el seu rebuig a la mesura.

L'altre gran eix de la convocatòria, que ja va figurar en les vagues del 14 de febrer i del novembre del 2008, és el rebuig a la llei d'educació de Catalunya (LEC), convertida des del juliol passat en projecte de llei, així com la percepció que el conseller no està atenent als "problemes reals" de l'educació, entre els quals la falta de previsió en la construcció d'escoles i la massificació de les aules .


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal