Avui comença la preinscripció escolar per al curs vinent0

387 23/03/2009, 08:40   

Avui comença en tots els col.legis públics i concertats de Catalunya el procés de preinscripció per a les etapes d'educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO). El període acabarà el 3 d'abril, mentre que la matriculació definitiva serà entre el 8 i el 12 de juny.

Els centres ofereixen per a aquestes etapes educatives un milió de places, 1.009.020 exactament. És a dir, que hi ha 15.805 places més que en el curs anterior. L'etapa que més creix és la Primària, amb un 2,1% més de places, "per donar resposta a les necessitats d'escolarització que hi ha hagut aquests últims anys", subratlla en un comunicat el Departament d'Educació de la Generalitat. La conselleria ha posat en marxa aquest any una prova pilot perquè els pares puguin enviar el document de preinscripció a través d'internet, encara que la documentació s'haurà de presentar de manera presencial al centre desitjat o a l'oficina de matriculació. La web www.gencat.cat/preinscripcio ofereix informació sobre el procés, tant les dates com els requisits i els criteris de prioritat.

FRAUS

Educació insisteix que s'han ampliat les mesures contra el frau. L'alumne, recorda el comunicat, "perdrà els drets de prioritat encara que la constatació de la falsedat es produeixi una vegada començades les classes". Així, el nen completarà el curs al centre al qual va ser assignat, però perdrà la plaça per al següent i haurà de complir una nova preinscripció.

Del milió de places que hi ha per al curs 2009-2010, 254.950 són d'Educació Infantil de segon cicle, 462.350 places són d'Educació Primària i 291.720 són d'ESO. Lleida és la demarcació on l'increment d'oferta és més elevat, ja que passa de 65.220 a 82.890 places, seguida de Barcelona Comarques (de 166.205 a 169.785) i Baix Llobregat-Anoia (de 123.835 a 126.065). En el cas de la ciutat de Barcelona, s'estrenen tres centres, amb cinc línies i 125 alumnes de P3. Es tracta dels CEIP Cartagena (l'Eixample), Bailèn (Gràcia) i Can Fabra (Sant Andreu).

Les dates de preinscripció per al Batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà i els cicles artístics s'hauran de presentar entre l'11 i el 22 de maig.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal