Valoració de la jornada del 19 de març0

698 23/03/2009, 12:21       #Vaga, #LEC,

Des d'ASPEPC·SPS considerem que la jornada de vaga el 19 de març ha estat un èxit. La resposta contundent contra la política del Departament ha estat massiva i es va suspendre l'activitat lectiva a la pràctica totalitat d'escoles i instituts de Catalunya. Amb un seguiment massiu de la vaga i 80000 persones a la manifestació de Barcelona (100000 a tota Catalunya), el projecte de LEC i la política educativa del conseller han quedat ferides de mort i s'ha fet evident que la LEC, tal com està redactada, és socialment i políticament inviable.

Volem denunciar també les maniobres de “vol gallinaci” endegades per tal d'introduir elements de confusió i distorsió de l'ambient previ a la vaga i manifestacions del 19-M. El desallotjament dels estudiants tancats a la UB des de feia quatre mesos justament el dia abans de la vaga, així com la violència policial, desmesurada i forassenyada, no pot considerar-se sinó com l'intent d'un govern erràtic per tal de treure-li notorietat mediàtica a la vaga i enrarir l'ambient d'assistència a la manifestació. En cap cas es van aconseguir aquests objectius. La vaga va ser un èxit; la manifestació, multitudinària.

Després de la tercera vaga a l'ensenyament públic en un any (14-F, 13-N i 19-M), és l'hora que el president de la Generalitat assumeixi les seves responsabilitats i destitueixi el conseller Maragall. Un conseller que, tant pel seu desconeixement del tema educatiu com per la seva actitud arrogant, està resultant nefast per l'ensenyament català.

ASPEPC·SPS valora també molt positivament el caràcter unitari de la convocatòria i aposta per seguir amb aquesta unitat, sempre que sigui possible, en les futures accions i convocatòries que, si el Departament no fa marxa enrera, serà inevitable convocar. ASPEPC·SPS vol fer també una crida als grups parlamentaris per tal que, en el debat sobre les esmenes al projecte de LEC, estiguin a l'altura de les circumstàncies i aturin aquest despropòsit que deixaria l'ensenyament públic català convertit en simple guarderia d'adolescents. Tanmateix, seguim pensat que el millor per al país és la retirada immediata d'aquest projecte de LEC. L'ensenyament català no necessita l'apuntalament, en forma de llei, d'unes mesures pedagògiques que ja s'han manifestat clarament com a errònies, sinó una contrarreforma educativa que comporti un retorn al sentit comú. Un sentit, aquest, que sembla ser el menys comú entre els experts que han perpetrat el desastre educatiu que estem patint en els darrers anys.

Finalment, volem agrair al professorat el seguiment i el suport que ens ha donat a les tres convocatòries contra la LEC que s'han produït en el darrer any. Com a sindicat de secundària pública, seguirem en tot moment defensant els drets del professorat i l'assoliment d'un ensenyament públic digne i de qualitat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal