El pla d'entorn no ha reduït la creació de guetos0

404 26/03/2009, 08:11   

El consell escolar municipal (CEM) de Girona reconeix a través d'un informe que el pla educatiu d'entorn de Sant Narcís i Santa Eugènia no ha servit per «revertir la tendència de crear guetos als centres educatius públics»

Malgrat això, es considera que l'experiència està sent positiva per millorar els espais de participació i incentivar la implicació de les famílies. Una prova de la satisfacció generalitzada amb els plans educatius d'entorn és la petició al departament que es doti d'un projecte d'aquest estil el sector del Pont Major, amb l'objectiu d'aconseguir l'èxit escolar de l'alumnat i promoure la cohesió. L'òrgan també va acordar la intenció de crear un pla contra l'absentisme escolar per garantir l'escolarització dels alumnes.

Un informe va posar en relleu els punts febles dels plans educatius d'entorn que s'estan executant al sector est de la ciutat i als barris de Sant Narcís i Santa Eugènia. El document del CEM destaca que la feina en aquests dos últims barris no ha servit per evitar que les escoles d'aquest sector continuïn tenint un alt nivell d'alumnes immigrats i es mantinguin com a guetos.

Les dades mostren que malgrat que en aquests barris la presència d'immigrants s'acosta al 30%, en alguns centres la xifra d'estudiants nouvinguts supera el 60 i el 70%. No en va el consistori, en col·laboració amb el Departament d'Educació, ha modificat la zonificació escolar a tres àmbits i s'ha impulsat el programa Dóna-li la volta a l'escola, que té per objectiu dotar centres com ara el Mare de Déu del Mont, el Dalmau Carles o l'escola Santa Eugènia de projectes innovadors que serveixin per atraure més volum de famílies del país, com és el cas del projecte Montsalvatge i d'altres que s'han implantat en aquests centres. Les mesures s'han implantat pensant a corregir i revertir la situació de guetos que viuen alguns centres.

El CEM, en la sessió que ahir es va celebrar a l'escola de Taialà, també va demanar a Educació que doti de més pressupost els plans educatius d'entorn, per garantir la continuïtat de les experiències que es posen en marxa. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va fer una valoració «molt positiva» dels plans d'entorn i la tasca que duen a terme. Prova d'això és la petició que farà arribar el consell al govern català perquè es pugui impulsar un pla educatiu d'entorn al barri del Pont Major. La regidora d'Educació, Núria Terés, va subratllar la voluntat que «èxit escolar i equitat vagin agafats de la mà».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal