Burocratitzar l'escola 0
452 26/03/2009, 11:19 La Vanguardia. Elena Ferreiro/Sant Vicenç dels Horts
El lloc que actualment ocupa el mestre a l´escola i a la societat ha evolucionat drà sticament d´uns anys ençà . No cal anar gaire enllà per recordar com les cooperatives de pares i mestres tiraven endavant projectes amb un finançament eixut però amb ganes i molta empenta. Era el moment de fer una transició també a l´escola i canviar un model unidireccional per un de més democrà tic. Aquesta democrà cia assembleà ria poc rÃgida s´ha desdibuixat en tant que l´administració educativa ha agafat més poder en la presa de decisions en els centres docents. L´organització de l´administració ha evolucionat cap a un model molt estratificat i normativitzat del Departament d´Educació.
Aquesta burocratització de l´educació provoca que, cada cop més, el poder de decisió quedi en mans d´aquells que no treballen directament als centres i que no saben del dia a dia de les aules. Els manca experiència professional a les aules.
Les ordres i contraordres que rebem d´uns i altres, la documentació que omplim sovint per duplicat o per triplicat justifica la feina de moltes persones però reverteix directament sobre la qualitat educativa: bona part de la nostra tasca implica omplir paperassa i això provoca que deixem de banda, mal ens pesi, l´objecte fonamental de l´ensenyament, que és l´alumnat. L´informe PISA i les estadÃstiques urgeixen més als polÃtics que no pas la realitat punyent de centres massificats, alumnes mal atesos per falta de recursos humans i materials, i nivells educatius molt baixos. Si us plau, una mica de confiança i de respecte als professionals de l´ensenyament que, malgrat tot, intentem fer la nostra feina d´una manera digna.
facebook
twitter
enllaçar
comentar
Comentaris
Sense comentaris.Afegir comentari
Atenció al professorat
Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.