Burocratitzar l'escola 0

494 26/03/2009, 11:19   

El lloc que actualment ocupa el mestre a l´escola i a la societat ha evolucionat dràsticament d´uns anys ençà. No cal anar gaire enllà per recordar com les cooperatives de pares i mestres tiraven endavant projectes amb un finançament eixut però amb ganes i molta empenta. Era el moment de fer una transició també a l´escola i canviar un model unidireccional per un de més democràtic. Aquesta democràcia assembleària poc rígida s´ha desdibuixat en tant que l´administració educativa ha agafat més poder en la presa de decisions en els centres docents. L´organització de l´administració ha evolucionat cap a un model molt estratificat i normativitzat del Departament d´Educació.

Aquesta burocratització de l´educació provoca que, cada cop més, el poder de decisió quedi en mans d´aquells que no treballen directament als centres i que no saben del dia a dia de les aules. Els manca experiència professional a les aules.

Les ordres i contraordres que rebem d´uns i altres, la documentació que omplim sovint per duplicat o per triplicat justifica la feina de moltes persones però reverteix directament sobre la qualitat educativa: bona part de la nostra tasca implica omplir paperassa i això provoca que deixem de banda, mal ens pesi, l´objecte fonamental de l´ensenyament, que és l´alumnat. L´informe PISA i les estadístiques urgeixen més als polítics que no pas la realitat punyent de centres massificats, alumnes mal atesos per falta de recursos humans i materials, i nivells educatius molt baixos. Si us plau, una mica de confiança i de respecte als professionals de l´ensenyament que, malgrat tot, intentem fer la nostra feina d´una manera digna.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal